Binnenkijken bij Arjanta

24-09-2019

Wie ben ik?
Ik woon samen met mijn man John in een rustige wijk in Alphen aan den Rijn. Alle voorzieningen, zoals winkels en restaurantjes, zijn op loop- of fietsafstand. Maar we wandelen vanuit ons huis ook zo de polder in om te genieten van de rust en de natuur. Voor ons een ideale combinatie.

Ruim een half jaar geleden heb ik het roer omgegooid. Door een reorganisatie ben ik mijn baan kwijt geraakt. Dit was het moment om mijn hart te volgen en mij te storten op het vak interieurstyling & interieurontwerp. Voor mij is er namelijk niets leukers dan iemand blij maken met een nieuw interieur. 

Portret

Fotograaf: Karin Deraedt 

Mijn droom is om als zelfstandig interieuradviseur aan de slag te gaan. Daarom ben ik 2018 gestart met de opleiding Interieurstyling aan de Interieuracademie en heb ik in juni van dit jaar heel trots mijn diploma in ontvangst genomen.

Een tweede grote hobby is schrijven. Hoe leuk is het dat ik mijn twee hobby’s kan combineren in het schrijven van blogs voor een woonwinkel!

close-up

Fotograaf: Karin Deraedt 

Modern landelijk
Ik houd van veel interieurstijlen; erg handig in dit vak. Juist de combinatie van verschillende stijlen vind ik leuk en spannend. Ik houd ook van kleur. Zo heb ik pas een jong gezin geadviseerd om in de woonkamer een muur jeansblauw te verven. Het resultaat is echt heel gaaf geworden.

De kleuren in ons eigen huis zijn wat minder uitgesproken. Voor ons is thuis de plek om te ontspannen en tot rust te komen. Dat heb ik vertaald in een modern landelijke sfeer met natuurlijke en warme kleuren maar ook strakke lijnen en een betonlook vloer. Kleuraccenten voeg ik toe in de accessoires. Op dit moment is dat okergeel.

zithoek

De landelijke sfeer komt ook terug in de slaapkamer. Ook hier gebruik ik natuurlijke en warme kleuren en kleuraccenten in de accessoires. De tekst op de muur herinnert mij dagelijks aan het ‘leven’ van mijn droom.

bed

Verzamelingen
Omdat ik van rust en dus een opgeruimd huis houd, heb ik vaste plekken voor mijn decoraties en verzamelingen. Onze laatste interieuraankoop is het pronkrek van VT-wonen. Deze staat in de hal en is een ideale manier om mooie boeken, posters en kaarten op uit te stallen.

De zwarte vitrinekast is de plek voor mijn nieuwste verzameling (Delfts)blauw.
De vaas en het bord zijn erfstukken van mijn moeder en hebben deze nieuwe verzamelwoede aangewakkerd. Ik vind het leuk om rommelmarkten en kringloopwinkels af te struinen en het is dan vooral een sport om voor weinig geld leuke items te vinden.

Ik heb ook een zwak voor vazen, kaarsen en waxinelichtjes in alle vormen, kleuren en maten. Het ene moment laat ik de tijd van het jaar de sfeer en setting bepalen, het andere moment is een bepaalde kleur het thema.

 

vitrinekast

Favoriete plek
Mijn favoriete plek in ons huis is het keukeneiland. Hier eten we samen, lezen we de krant en drinken we koffie of een goed glas wijn. Alleen met familie en vrienden zitten we aan de grote eettafel. De barkrukken zijn wel aan vervanging toe, dus dat wordt onze eerstvolgende interieuraankoop.

keuken

Zo, nu weet je iets meer over mij en ons huis. In mijn volgende blogs neem ik je mee in de trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur en design en deel ik wat mij inspireert en bezig houdt. Er staan ook nog twee nieuwe (interieur)opleidingen op het programma dit najaar, dus daar vertel ik je ook meer over.

Tot snel! Een inspirerende groet van Arjanta.