De blijvende trend

30-12-2019

Of je nu een bohotancial, bohemain of industrieel interieur hebt, planten kunnen overal en altijd! Waarom? Het groen in huis zorgt voor sfeer, warmte en ze maken de lucht in je huis zuiver en zorgen voor zuurstof. Heb je een grote ruimte of een mooie nis kies dan voor een groot exemplaar, of juist een aantal kleine plantjes, altijd leuk om allemaal verschillende soorten bij elkaar te zetten op een kast. Maar ook zeker leuk is een plantentafel waar je ze dan samen groepeert of zet er eentje op dat leuke krukje, die daar anders maar zo alleen bij staat!

Voordat je een plant aanschaft is het wel even handig om te weten. Waar komt hij te staan?Heeft hij veel zonlicht nodig, schaduw of juist halfschaduw half zon? Hoe groot kan hij zijn en hoe groot kan hij worden? Is hij makkelijk in de verzorging? Hiermee kom je al een heel eind en voorkom je een hoop dode plantjes! Inmiddels hebben we wel wat planten door het hele huis staan!

Planten   Bank

We hadden eerste een kamerlinde ik vind het een hele mooie plant maar mijn vriend vond het maar een struik, dus na 4jaar heeft hij nu een nieuw huis gekregen bij een vriendin van mij. Want wij hebben nu plaats gemaakt voor een grote Strelitzia  (deparadijsvogelplant)  wij hebben best een lange woonkamer die overloopt in de keuken dus daarom hebben wij de ruimte daarvoor, en kan hij lekker groeien! Als jij deze ruimte ook hebt of een mooie nis hebt ga dan zeker voor een mooie grote plant. Ik koos dus voor een Strelitzia de paradijsvogelplant het is een plant met alleen fris groen blad bij mij zonder bloemen.Hij heeft een goede plek ik huis gekregen half zon en niet op de tocht elke week 2x een beetje water. En om de bohemain style erin te houden kies ik vaak voor een mand die ik over de pot heen zet, toch net even weer wat anders. Verder staat er in de keuken de Olifants oor (alocasia wentii) boven op de keukenkast, deze is super makkelijk in de onderhoud kan niet verkeerd gaan geef hem 2x een klein beetje water half zonlicht en staat soms op de tocht vanwege een keuken raam die open staat maar gaat prima zo goed dat hij/zij laatst mama is geworden van 2 stekjes.

Ook op onze slaapkamers staan plantjes.

Maar ook bij ons zijn ze niet allemaal in leven gebleven hoor! We hadden 2x over een Alocasia zebra plant, ik wilde het nog een keer proberen maar deze plant is zo moeilijk de bladeren hingen na een paar weken al slap. Dus niet goed over nagedacht hij staat op de tocht daar houden de planten niet zo van maar ik wel van een frisse kamer! Te veel zonlicht omdat onze slaapkamer op het zuiden ligt.

Mmm misschien al met al dus niet zo’n goed idee. Uiteindelijk is het de hertshoorn geworden die staat nu te pronken op de rotan kast op onze slaapkamer! En ook bij Liv op haar kamer staan planten op haar kleding kast (lekker hoog waar ze niet bij kan) daar staat de Pilea “ja wie kent hem nou niet” de pannenkoekplant en de Phleodium blue star!

Slaapkamer

Hebben jullie ook veel planten in huis?

Naast al dat groen is er ook een nieuwe trend en dat zijn de droogbloemen, palmgrassen en palmbladeren ideaal als je dus geen groene vingers hebt! Zelf vind ik het mooist als je een aantal palmgrassen in een grote glazen vaas zet. Ik koos voor verschillende soorten en het is echt een pronkstuk op je eetkamer tafel of ze staan ook wel eens achter de bank! De droogbloemen komen vaak het mooiste uit in een kleinere vaas of dat nou van glas of van keramiek is, het kan allebei heel mooi.

Palmgras   Palmgras

Het voordeel is dus dat je op elk donker hoekje in huis nu een mooi bosje bloemen kan neer zetten vol met kleur en je hebt er geen omkijken meer naar.

Wat ook leuk is, is om in de bohostyle te blijven, ik vond laatst bij onze lokale bloemist 3 mooie gedroogde palmbladeren. Deze kan je natuurlijk ook in een vaas zetten maar ik maakte 2 van de 3 op een stuk wit klei en kijk ze shine! En 1 palmblad is heel groot hij is 1.70 meter, ik was helemaal verliefd de vrouw bij de bloemist zei jeetje wat moet je daar nou weer mee? Ze zag het al helemaal voor zich al die stofnesten ik snap het niet! Ja, ik weet het zelf nog niet eens haha zei ik! Nou heel veel plezier ermee zei de vrouw. Dat gaat vast lukken!

 Woonkamer   Slaapkamer

Maar eenmaal thuis staat al mooi tegen onze betonmuur of op onze slaapkamer en kan ook goed achter je bed zoveel mogelijkheden dacht ik! Dus hij zwerft nu door het hele huis en mijn vriend, die snap het niet helemaal! Mannen…

Liefs Rianne