Do it yourself

05-11-2019

Left over paint

Maak van restjes verf nou een eigen poster. Ik heb zelf eerst even een beetje inspiratie opgedaan op Pinterest. Heb gezocht naar ronde vormen en one line tekeningen van gezichten. Deze zijn momenteel ook super hip dit wordt mijn volgende poster! Maar voor nu de ronde vormen dus.

En aangezien ik nu alleen maar groen en wit had zijn dit de kleuren die ik nu gebruikt hebt!

Wat heb je nodig?

• Mooi papier, ik koos voor handgeschept papier uit India.
• Restjes verf die je nog op de zolder hebt staan van de kleur die op de muren zitten, of er zijn ook fijne kleine testers te koop tegenwoordig.
• Kwasten, roller of penseel.

De achtergrond van het papier heb ik slordig met een roller groen gemaakt dat eventjes laten drogen en toen met een dikke kwast in de witte verf gedoopt en toen de ronde vormen en de boog aangebracht!

Alles is handmade dus je hoeft geen vaste hand te hebben lekker losjes dat is de kunst!

Left over paint

Een palmboompje op je hoofd

Een palmboompje op je hoofd en er een op dit leuke potje. Hier bewaar ik Liv’s mooiste elastieken/scrunchies in!

Maar ook leuk om uit te delen op een kinderverjaardag. Dat deed ik met liv’s 2e verjaardag!

Wat heb je nodig?

• Glazen potjes met deksel (hergebruikt)
• Palmboom deze zat in een jungle setje van haar speelgoed!

Of kleine diertjes die je bij een speelgoedzaak kunt kopen.

• Lijm
• Spuitbus goud ( in de gewenste kleur)

Je maakt de glazen potjes met deksel goed schoon, je plakt de palmboom of dier met secondelijm op de deksel. Even laten uitharden en als de deksels droog zijn heb ik ze goud gespoten!

Super easy!!

Tip In de verjaardagspotjes heb ik er nog een tekening in gedaan wat snoepjes natuurlijk en van karton naamkaartjes eraan gemaakt!

Zo heb je een simpel maar toch super leuk potje om uit te delen of dus zelf te houden voor de elastieken.

palmboom

De bohotak

Meestal in de maand september/oktober/november de snoei periode of indroog seizoen kun je de mooiste dingen in de natuur vinden tijdens je wandeling of je dagelijkse fietsroute.

Ik ben diegene die veel mee naar huis neemt denk aan takken, riet en gedroogde bloemen en dat je dan de mensen ziet denken nou wat zij nou weet allemaal mee neemt? Wat moet je ermee? Dan zeg ik let maar eens op.

Naast het riet en de gedroogde bloemen in een mooie vaas op tafel kun je dus ook iets met die takken.

Wat heb je nodig?

• Een tak
• Verf heb zelf muurverf gebruikt
• Goede tape

Lijmen, driehoek, rondjes of rechthoeken verzin het maar! De kunst is het afplakken, daar ben je dan wel even mee bezig neem je tijd en kijk even wat voor patroon jij mooi vind. Zorg dat je de tape goed aandrukt op de tak zodat de verf niet kan door lekken! Ik gebruik witte muurverf die nog op zolder stond voordeel droogt lekker snel heb ze vormen 2x geschilderd. En als de verf nog nat is haal je de tape eraf dan krijg je de meest strakke lijnen mocht je een druppel hebben gemaakt kun je dit ook prima afsnijden met een scherp mesje. En klaar zijn je Boho-takken, en kan het stylen beginnen!

bohotak

De droogbloemen

De trend van nu! Ik vertelde net al over ingedroogde bloemen je ziet ze langs de kant van de weg of gewoon uit de winkel.

Wat hebben we nodig?

• klei
• verschillende droogbloemen

Maak van klei kleine of grote blokjes hoog of laag dat is naar eigen wens. Vaak is het wel leuk om verschillende formaten te maken. De kleur van de klei is bij mij grijs maar deze kan je natuurlijk ook goed schilderen als hij droog is in de kleur naar wens. Ik heb ze uiteindelijk wit gemaakt. Groepeer een paar fijne droogbloemen bij elkaar dit mag subtiel blijven dus hooguit 3 bloemen variërend tot 1 pluim of bloem per stukje klei. Als je daar over uit bent steek je de droogbloem in de klei en nu is het een kwestie van wachten totdat de klei droog is! Daarna schilder je de klei in de kleur naar wens en dan kan het stylen beginnen!

droobloemen

Golden moon

Manen en goud als jullie mij een beetje kennen heb ik verschillende dingen in huis zoals gouden kandelaars, gouden maanspiegel, de maan lamp en de gouden maan hangers. Maar ik had nog geen poster, maar wel mooi papier en bladgoud dus wat heb ik gemaakt? 

Wat heb je nodig?

• Handgeschept papier uit India A4
• Secondelijm
• Bladgoud
• Verfroller of kwast
• Mes

In dit geval koos ik voor een cirkel, je kan hem zien als een volle maan! Ik tekende de cirkel met potlood gebruikte de omtrek van een rond bakje. In de cirkel verdeel je de secondelijm. Gebruik een tissue voor het uitsmeren. Dan leg ik het vel bladgoud over de cirkel en ging ik er met een schone verfroller overheen. Ik plaatsje het rondje bakje weer op het bladgoud en snee heel voorzichtig met een mesje het overtollig bladgoud weg. Ook hierbij hoeft de cirkel niet strak te zijn het is en blijft handwerk! En hij is klaar nog een mooie lijst eromheen en that’s it!

goldenmoon

Ik zeg “ Do It Yourself”

Liefs, Rianne