Een toast op het nieuwe jaar!

24-12-2019

Trots
2019 was een bijzonder jaar. Het jaar waarin ik na ruim 30 jaar afscheid heb genomen van de Rabobank. Het was ook het jaar waarin ik mijn hart heb gevolgd en ben gegaan voor mijn twee passies: interieur en schrijven. Wat ben ik trots op wat ik in korte tijd heb bereikt!
Vooruitkijkend naar 2020 zie ik alleen maar uitdagingen waar ik heel blij van word. Uitdagingen naar mijn hart en passend bij de weg die ik ben ingeslagen.

Nieuwe uitdaging
Per 1 januari start ik als interieurstylist/verkoopmedewerker in een woonwinkel gespecialiseerd in stoffering. Ik geef advies over vloeren (pvc, laminaat, tapijt en vinyl), gordijnen, raamdecoratie, verf en behang. Klanten kunnen ook voor een interieuradvies bij ons terecht. Dan maken wij een compleet advies met moodboard, indelingsplattegrond (evt. 3D-tekening), en kleuren en materialen. Een uitdaging waar ik heel veel zin in heb, want er is niets leukers dan iemand blij maken met een mooi interieur.

foto uit portretserie - interieuradvies

Bron: Karin de Raedt

Examen
In juni 2020 hoop ik ook mijn opleiding Binnenhuisarchitectuur met succes af te ronden. Het is vooral een praktische opleiding die ik heel goed kan gebruiken in mijn werk. Ik kom tot verrassende en creatieve ontwerpen, als ik meer out-of-the-box denk. Ik ben nu bezig met een ontwerp voor de woonkamer en keuken van een nieuwbouwwoning. Het moodboard wat ik hiervoor heb gemaakt, helpt mij keuzes te maken voor vormen, kleuren en materialen. Ik heb nog ca. 15 lessen te gaan voordat ik de opleiding afsluit met het examen. Ik weet hoeveel werk er zit in de voorbereiding hiervan, dus mei wordt weer een drukke maand.

Moodboard

Woonkriebels
Ik blijf de komende maanden een gastblog schrijven voor Giga Meubel. Daarnaast ben ik ook gestart met een eigen interieurblog “Woonkriebels”, waarin ik schrijf over interieur in de breedste zin van het woord. Beide blogs stimuleren mij om te blijven schrijven. Dit is voor mij de manier om “vlieguren” te maken en een portfolio op te bouwen. Want hoe leuk zou het zijn om ooit te mogen schrijven voor een magazine of andere opdrachtgever?

Jaar van de waarheid
Mijn grootste uitdaging voor het nieuwe jaar wordt het onderzoek naar en de voorbereiding van de start als zelfstandig interieurstylist, in combinatie met mijn nieuwe parttimebaan en het schrijven. Dit is een grote droom, maar ik vind het ook super spannend om deze stap te zetten en daadwerkelijk te beginnen. Ik ben dan ook heel blij dat ik hulp krijg en wordt begeleid door een coach, die zelf ook ondernemer is. 2020 wordt in dit opzicht het jaar van de waarheid.

Interieurtrends 2020
Wat is er voor 2020 te verwachten op het gebeid van interieur? In mijn volgende blog zal ik uitgebreider ingaan op de trends, maar ik noem er hier alvast een paar.

Bruin
We kunnen er echt niet meer omheen, ook in het interieur gaan we allerlei tinten bruin zien. Denk hierbij aan kleuren als terracotta, camel, zand, of kaneel zoals de 3-zits bank Studio van VT-Wonen. Deze aardetinten doen mij denken aan de natuur en geven een gevoel van rust in je interieur.

Vt-wonen zithoek

Bron: vt-wonen

Marmer
Wat materialen betreft, is marmer ook een blijvertje. De marmeren bijzettafel Marvelous van het merk By-Boo is hier een mooi voorbeeld van.  Het voordeel van marmer is dat je het met heel veel andere materialen kunt combineren, zoals goud, hout, wol en fluweel.

Duurzaamheid
Een laatste, niet meer te stoppen, trend die ik hier wil noemen is de aandacht voor duurzaamheid. Ook in het interieur wordt steeds meer gebruik gemaakt van duurzame en hergebruikte materialen, zoals bijvoorbeeld de “thirsty chair” van het merk Zuiver, gemaakt van upcycled plastic. Caroline van Velze vertelde al enthousiast over deze stoel in mijn vorige blog.

In mijn blog van januari dus meer interieurtrends van 2020, maar nu eerst 2019 goed afsluiten.
Ik wens je een gezellige en veilige jaarwisseling en een gezond en liefdevol 2020!

Harten

Bron: Simon Matzinger via Pexels

Een inspirerende groet,
Arjanta