Groene vingers of fake planten

19-11-2019

Accessoires

Ter compensatie van (levende) planten probeer ik af te wisselen met verschillende accessoires met afbeeldingen van planten en bloemen. Zo heb ik diverse wandkaarten, beeldjes van cactussen, kussens en zelfs een tapijt met tropische print. Daarnaast staat er hier en daar een vetplantje dat ik van vrienden of familie heb gekregen met de beste bedoelingen. Maar het wil me gewoon niet lukken om ze gezond te houden.

Fake planten

Ik weet nog goed dat ik bij een vriendin op bezoek was die een prachtige, tropische, plant in haar veranda had staan. Nieuwsgierig liep ik erop af en vroeg haar welke soort het was en waar ze deze vandaan had. Tot mijn verbazing was het een fake plant die ze online had gekocht. Pas na 3 keer voelen en van dichtbij kijken geloofde ik haar. Dit was een hele goede nepper! Ik was eigenlijk helemaal geen fan van fake planten. Dat wil zeggen, de varianten die ik eerder had gezien zagen er allesbehalve echt uit. Maar deze was anders. Misschien moest ik er dan toch ook maar eens aan geloven.

Sceptisch

Ik begon subtiel met een paar losse stengels, zo’n groene met een soort van bol bovenaan (ze hebben wel wat weg van wc-borstels). Tevreden, met de net aangeschafte en redelijk echt uitziende exemplaren, keerde ik huiswaarts. Dat van die wc-borstels was het eerste dat ik hoorde toen mijn vriend mijn aanwinsten te zien kreeg later die dag. We waren beiden nog niet helemaal overtuigd. Dit moest beter kunnen.

planten

Pro fake planten

Beetje bij beetje draaien we (vooral mijn vriend) bij. We hebben zowaar een kleine collectie vetplantjes en cactussen aangeschaft die nauwelijks van echt zijn te onderscheiden. Enne, ik ben fan. Wel de lusten, niet de lasten. Ik ben nog aan het rondneuzen voor een groter modelletje zoals bijvoorbeeld deze. Maar dat wordt nog even sparen. En ja, ik trakteer mezelf tegen beter weten in af en toe ook nog op een bosje bloemen. Want er gaat toch niets boven de geur van verse bloemetjes… ook al leven ze niet zo lang.