Trends & Inspiratie 31 maart 2021

Kast als roomdivider, zo doe je dat!

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Hoe fijn is het als je een grote ruimte kunt indelen in knusse plekjes. Helemaal in deze tijd is het een must om te kunnen genieten in en van je eigen huis Dit kun je doen door in de grote ruimte muren te plaatsen, maar er zijn ook gunstige manieren om de vlakte gezellig te maken. Hiervoor hoef je geen vast muren te plaatsen, maar plaats je tijdelijke roomdividers met een kast of meerdere kasten. Hoe ideaal is dat? Wanneer je de roomdivider zat bent, kun je deze eenvoudig ergens anders plaatsen en is de ruimte weer zoals vanouds. Wil je weten hoe je een roomdivider het beste kan inrichten en indelen? Lees dan snel verder en wij lichten een aantal leuke kast roomdividers voor jou uit!

Botanische roomdivider

Allereerst kun je kiezen voor een botanische roomdivider. Als je groene vingers hebt, is dit zeker een aanrader. Een botanische roomdivider zorgt niet alleen voor extra groen in huis, het bevorderd de lucht in huis en maakt het stukken gezonder. Het enige wat je hiervoor moet hebben is een open vakkenkast. In deze vakkenkast kan je prachtige plantexemplaren plaatsen voor een prachtig groen ecosysteem. Heb je geen groene vingers maar wil je toch een groener huis? Dan kun je er altijd voor kiezen om te werken met replica planten. Deze planten zijn net echt en nemen de zorgen van echte planten van je weg. Wel gaat onze persoonlijke voorkeur uit naar grote levendige planten omdat dit naast het mooie uiterlijk ook zorgt voor een gezondere omgeving. 

Een roomdivider in bohemian stijl

Ben je helemaal weg van rotan en het bohemian interieur? Dan zijn er ook prachtige roomdivider exemplaren voor jouw interieur te vinden. Er zijn een aantal kamerschermen van rotan met verschillende open vakken. Dit zorgt ervoor dat deze roomdivider niet volledig dicht is, maar ´luchtig´ de kamer in tweeën s plitst. De bohemian kamerschermen hebben speciale vormen. Hierdoor maak je niet alleen een knussere ruimte, maar zorg je ook voor een pronkstuk in huis. Op de onderstaande foto´s zijn twee van dit soort bohemian roomdividers te vinden. Beide zijn ze gemaakt van rotan, de ene is alleen donkerder door het bruinere rotan en de lak. 

Een lichte en open kast als divider

De 2 bovenstaande dividers zijn echte opvallende pronkstukken. Met een lichte en open divider heb je dit stukken minder. Bovendien ben je snel klaar met het inrichten van zo´n open divider. Je hebt hier weinig voor nodig: een lichte open kast en klaar is kees. Eventueel zou je een aantal accessoires kunnen toevoegen op de kast wat op te fleuren. Een lichte open kast kan eenvoudig als divider dienen in een Scandinavisch interieur. Er wordt dan geen aandacht op de divider gevestigd, maar de kamer wordt wel knusser en opgedeeld. Wanneer je liever niet wilt dat het oog op de roomdivider wordt gevestigd, is een lichte open kast als divider een topidee.

Divider in de slaapkamer: kledingrek

Niet alleen kasten en kamerschermen kunnen als roomdivider dienen. Wanneer je je slaapkamer wilt opsplitsen, is een kledingrek ook ideaal. Daarnaast biedt een rek opbergruimte voor je kleding en eventueel schoenen. Hierbij tackel je twee problemen: opbergruimte te kort en een te grote kamer. Het is misschien niet de mooiste divider, maar wel één van de handigste.

 

Naast deze roomdividers zijn er natuurlijk nog veel meer soorten. Heb jij zelf een creatieve oplossing als roomdivider? Laat het ons dan vooral weten via de socials, wij zijn benieuwd! Heb je verder nog vragen over de verschillende rekken en kasten als dividers? Wij helpen je met alle liefde verder om de beste divider naar wens uit te zoeken.

 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!