Advies 14 april 2020

Makkelijk je meubels onderhouden

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Onderhoudsproducten 

Hieronder zetten we de verschillende producten op een rijtje. 

Oranje furniture cleantex 500 ml Oranje Furniture Cleantex 500 ml

Dit is een effectieve textielreiniger en vlek verwijderaar op waterbasis. Hiermee verwijder je vervuiling, vlekken van dranken, voedingsmiddelen en af- en uitscheidingen van mens en dier. Je kunt dit product gebruiken voor onder andere onze stoel Ivy, Shannon en fauteuil Fonz. 

Test dit product eerst op kleurechtheid en bestendigheid op een onopvallende plaats. Cleantex is licht schuimend. Je spuit het oppervlak in en als het nodig is borstel je het licht in. Indien de vlek nog niet helemaal weg is kun je de behandeling nog eens herhalen. 

Oranje Furniture Wood Care Kit Mattpolish en Cleaner Oranje Furniture Wood Care Kit Mattpolish En Cleaner

Dit set bevat een effectieve reiniger en een verzorgingsproduct. Deze zijn speciaal voor houten meubelen met een matte laklaag. Hiermee houd je de mooie authentieke uitstraling van je meubel in topconditie. Het verzorgt en biedt extra bescherming zonder dat het een glansslaag achter laat. Hiernaast verwijdert het ook glimpplekken. Dit product kan je onder andere gebruiken voor onze eettafel Barn, eettafel Jack en eettafel Jim. 

Oranje Furniture Wood Care Kit Teakfix En CleaningOranje Furniture Wood Care Kit Teakfix En Cleaning

Dit is een kleurloze teakbeschermer op waterbasis. Deze is te gebruiken voor onbehandeld tropisch hardhout zoals acacia en teak. Het gaat vocht en vuil tegen zonder dat de natuurlijke houtkleur word aangetast. Dit product kan je gebruiken voor onder andere onze eettafel Mike, Marco serie, dressoir Nori. 

Voor dat je het product gebruikt is het handig om eerst het product te testen op bestendigheid en kleurechtheid. Om dit te testen gebruik je een onopvallende plek. Je reinigt en ontvet het oppervlak eerst met Natural Wood Cleaner. Vergelijken doe je na dat het ingetrokken en opgedroogd is. 

Je brengt de TeakFix egaal verdeeld aan met een kwast of doek. Door extra lagen aan de brengen zorg je voor optimale bescherming. De optimale bescherming is bereikt na 24 uur droging. Voor hardnekkige vlekken of kringen behandel je dat na met TeakFix. Herhaal de behandeling 2 tot 4 keer per jaar. 

Oranje Furniture Leather Care Kit - Geschuurd LeerOranje Furniture Leather Care Kit - Geschuurd Leer

Geschuurd, geborsteld of veloursachtig leder is een robuuste en natuurlijke ledersoort met een mooie en warme uitstraling. Om dit leder mooi en schoon te houden is dit een perfecte keuze om dit goed te onderhouden. Dit product kan je gebruiken voor onder andere onze relaxfauteuil Twan, barstoelen Amira, fauteuil Jackson en Rodeo banken.

Deze set bevat veilige producten die beschermen, voeden en reinigen. Het biedt daarnaast bescherming tegen onder andere vocht, huidvet, transpiratie en vuil.

Oranje Furniture Textile Protector Spray 500mlOranje Furniture Textile Protector Spray 500ml

Met dit product maak je stoffen onzichtbaar, vlekwerend en waterafstotend. Het beschermt alle soorten textiel optimaal tegen ongelukken op basis van water, olie of vet. Dit product kan je gebruiken voor onder andere onze velvet poefen, de Lisa serie en onze stoel Rowen.

Voor gebruik van het product is het belangrijk om het aan te brengen in een zeer goed geventileerde ruimte. Voorkeur gaat uit naar de buitenlucht. Voor gebruikt is het handig om het product eerst op een onopvallende plek te testen op kleurechtheid en bestendigheid. Na het drogen vergelijken. Na het aanbrengen van het product moet het minimaal 3 uur goed blijven ventileren. Pas op, Fout gebruik kan lijden tot ademhalingsklachten of misselijkheid. 

Spuit rechtop en op een afstand van ongeveer 20 tot 30 cm in gelijke banen. De droogtijd is ongeveer 12 uur. De behandeling herhaal je jaarlijks of na iedere reiniging. 

Oranje Furniture Leather Care Kit - Care & Protect 2x250mlOranje Furniture Leather Care Kit - Care & Protect 2x250ml

Dit product is geschikt om uw leder mooi en in topconditie te houden. Leder is een natuur product met een mooie en luxe uitstaling. Met dit product houd je leder mooi en in topconditie. Het beschermt, voed en reinigt je leder optimaal. Daarnaast biedt het bescherming tegen onder andere vocht, huidvet en Uv-straling. Deze producten zijn niet te gebruiken op geschuurd of geborsteld leer, zoals nubuck en suède. Dit product kan je wel gebruiken voor onder andere onze fauteuil Chesterfield, eetkamerstoel Draht en barkruk Jet.

Oranje Furniture Greenfix 250mlOranje Furniture Greenfix 250ml

Een meubelolie die plantaardig is op basis van lijnolie voor geolied of onbehandeld hout. Het product beschermt hout tegen vocht en warmte en voorkomt daarnaast vlekken en verbetert slijtvastheid. Dit product kan je gebruiken voor onder andere onze serie Nori, serie Henk, eettafels Siem.

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de video All-in House Service voor meer informatie over de onderhoud van je meubels: https://www.youtube.com/watch?v=U1IDtNtQutk. Ook kunnen wij jou natuurlijk persoonlijk adviseren. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!