Nieuwe trend: de zachte teddy fauteuil

16-02-2021

Een grote trend dit jaar: de teddy stof. Je ziet het terug in kleding, accessoires en nog veel meer. Maar daar blijft het niet bij. Tegenwoordig is de teddy stof ook terug te vinden in de meubelbranche. De fauteuil is hiervan het populairste meubelstuk van de trend, maar er worden steeds meer teddy-uitvoeringen gemaakt. Ook eetkamerstoelen, bankstellen en sierkussens zijn in deze zachte stof te vinden. Het grote voordeel van de teddy-stof is de warme uitstraling ervan. Het zorgt meteen voor een knusse sfeer in de ruimte. In de onderstaande blog willen wij graag uitleggen hoe je deze teddy stof het beste combineert in jouw interieur.

Waarom deze nieuwe teddy trend?

Helemaal in deze bizarre tijd is een teddy stoel de uitkomst voor een knusse sfeer in huis. In de winter van 2021 zijn we vaker thuis dan ooit. Door gebruik te maken van de teddy-stof maakt je het toch cozy en gezellig thuis. Na een dag thuiswerken kan je je heerlijk terugtrekken in de zachte teddy fauteuil. Deze stoelen zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. De bekendste kleuren zijn de naturel kleur, de witte kleur en de zwarte uitvoering. De teddy fauteuil wordt meestal gemaakt van polyester in combinatie met metaal en verkrijgbaar in een draaibare uitvoering of eentje op 4 poten.

Hoe combineer je de teddy fauteuil?

De crème/witte kleur stoel wordt vaak gecombineerd met het tegenwoordig populaire zachtkleurige interieur van aardetinten. Dit interieur is een combinatie van bohemian en Scandinavisch en zorgt voor een rustgevende uitstraling. Een aaibaar fauteuil maakt dit interieur helemaal af en zorgt meteen voor een extra zithoekje in huis.

De zwarte teddystoel staat prachtige in combinatie met een industrieel interieur. De stoel zorgt dan voor de knusse sfeer, omdat industrieel over het algemeen wat koeler is. Wanneer je dan meubels in een teddy stof toevoegt, creëer je de perfecte balans tussen stoer en zacht.

Houd je niet van een fauteuil in een neutrale basiskleur? Geen probleem, er zijn ook diverse uitvoeringen in andere kleuren. De legergroene kleur is de ideale tint om de aandacht nog meer op dit fauteuil te vestigen. Deze kleur staat prachtig in een urban jungle en retro interieur.

Accessoires van teddy stof

Wil je het maximale halen uit het zachte teddy-woonkamer? Dan is het toevoegen van een aantal teddy woonaccessoires een must-have. Hierbij moet je denken aan pronkstukken van stof, bijvoorbeeld een plaid en kussens. Deze kussens kunnen natuurlijk op het fauteuil worden geplaatst, maar ergens elders in huis zal het ook zijn toegevoegde waarde hebben. Zo komt de aaibare stof op meerdere plekken voor in huis en zal het niet overheersend zijn. Ook zijn er een aantal leuke poefen te vinden met deze aaibare stoffen.

Bron: Tanja van Hoogdalem