Rotan is hot

22-10-2019

Eyecatcher

In onze huidige woning komt het materiaal eigenlijk nog maar vrij summier terug.  Daar moest verandering in komen. Maar hoe? Er zijn zoveel rotanmeubels en- accessoires, de keuze is reuze. Na veel getwijfel werden mijn vriend en ik het eens dat een stoere eyecatcher, in de vorm van een stoel, de perfecte toevoeging zou zijn aan ons interieur. De woonkamer welteverstaan. Deze conclusie bracht ons bij…de Fauteuil Tidore. Maar dan niet in de standaarduitvoering, maar in het zwart. Toch dat warme gevoel van rotan, maar met een eigentijdse twist. Heel blij mee.

stoel

Combineren

Het is natuurlijk de kunst om verschillende materialen zo te combineren dat het gezellig i.p.v. rommelig oogt. Dat is nog even zoeken bij ons. Wij hebben niet echt één vaste stijl maar van alles bij elkaar. Voor nu zetten we de rotanstoel naast onze hoekbank bij het raam, met een paar leuke kussens die we eventueel kunnen wisselen met de seizoenen. Hopelijk nodigt dit gasten uit om aan te schuiven met een lekkere versnapering, en gaan wij er zelf geregeld gebruik van maken om zo dat ouderwetse, gezellige gevoel vast te houden.

Rotan vs. bamboe

Misschien lees je dit en denk je, waar gaat dit nu eigenlijk precies over? Wat is rotan ook alweer? En wat is dan het verschil met bijvoorbeeld bamboe? Dat is een goede vraag, toevallig heb ik dit laatst zelf ook nog even opgezocht om zeker te zijn. De twee grootste verschillen zijn dat bij rotan de kern van de stengel massief is en bij bamboe niet. Bovendien is bamboe van binnen hol, in tegenstelling tot rotan. Hierdoor is bamboe een stuk lichter.

Meer rotan

Als de stoel bevalt kunnen we wellicht nog meer rotan items aan ons interieur toevoegen. Zo vind ik lampen van dit materiaal ook altijd erg leuk. Ik krijg er een beetje een tropisch gevoel bij. Of sla ik nu door? Anyways, ik ga eens even lekker op onze nieuwste aanwinst ploffen met een fijn boek. Even lekker wegdromen.