Tijd voor een nieuwe klok

17-12-2019

Varianten

En als die er dan toch moet zijn, dan het liefst een mooie klok die een goede blend vormt met ons interieur. Onlangs ging ik op jacht naar een nieuwe versie. Een aantal jaren geleden kocht ik een simpele ronde klok met een rosé kleurige rand. Maar die was toch echt aan vervanging toe. Ik heb me verbaasd over alle varianten die er tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Op sommige klokken kun je amper zien hoe laat het is. Dat lijkt me niet handig.

Witte klok

Natuurlijke look

Aangezien ik erg fan ben van natuurlijke materialen (of een goed e look a like), leek het me een goed idee om de ‘range’ te beperken met dit criterium. Aanvankelijk lag mijn focus op houten klokken. En daar zijn er een boel van kan ik je vertellen. Van gefiguurzaagde klokken tot klokken gemaakt van boomstammen, en alles wat daartussenin zit. Toch zat dé klok er voor mij niet tussen.   

De perfecte klok

Ik ging op zoek naar alternatieven en kwam zo bij de stenen varianten uit. Deze soort klokken kon mij beter bekoren. Mijn oog viel eerst op een vierkante, betonlook klok: de By-Boo Klok Justin Time Square. Deze selecteerde ik alvast als favoriet. Toch was deze naar mijn mening net niet overzichtelijk genoeg, terwijl dat toch is waarvoor ik er een aanschaf. Na even verder te hebben gekeken kwam ik bij één van zijn broertjes uit: de By-Boo Klok Justin Time Hexagon. Yes, deze was perfect. Een duidelijke klok met een natuurlijke look en houten wijzers, supermooi.

By-Boo klok By-Boo klok 2

De tijd zal het leren

De hexagon vormige klok pronkt alweer de nodige weken aan onze muur. We krijgen er veel positieve opmerkingen over, wat een leuke bijkomstigheid is. En ja, ik kijk er nog steeds regelmatig op, misschien nog wel meer dan voorheen. Wie weet zorgt deze klok ervoor dat ik me uiteindelijk kan neerleggen bij het voorbijgaan van de tijd. Dan gaat deze nooit meer weg!