Trends & Inspiratie 4 november 2020

Tips en tricks; het reinigen van een stoffen meubel

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Heb je een stoffen bank, stoel of een ander stoffen accessoire? Je bent er natuurlijk super blij mee en wilt hem zo netjes en mooi mogelijk houden. Maar hoe doe je dat precies? Het kan zijn dat je niet precies weet hoe je stof schoonmaakt of je vraagt je af hoe je de vlekken en kringen eruit kan krijgen. In deze blog bespreken we welke schoonmaakmiddelen en tools je nodig hebt om vlekken te verwijderen uit stof.

Vlekken in stof

Omdat je bijvoorbeeld je bank dagelijks gebruikt krijg je er gemakkelijke vlekken en kringen in. Door vloeistoffen zoals koffie raakt het stof snel beschadigd en ontstaan er gemakkelijk kringen. Zoals natuurlijk bij heel veel dingen geldt, je kunt beter voorkomen dan oplossingen zoeken.

Reinig regelmatig de stoffen bekleding van je meubels

Om stof mooi te houden is regelmatig reinigen heel belangrijk. Mocht er nou toch nog een vlek of kring in je bank of stoel zijn gekomen, reinig het dan direct. Zorg allereerst dat je de juiste schoonmaakspullen gebruikt. Bij heel veel supermarkten verkopen ze tegenwoordig allerlei speciale schoonmaakmiddelen voor stof. Voor een doeltreffende reiniging hebben wij alvast een boodschappenlijstje voor je gemaakt: 

  • Soda of een speciaal schoonmaakmiddel voor de bekleding van je meubel
  • Een emmer met lauwwarm water
  • Een zachte doek of spons (nooit een schuurspons)
  • Schoon water
  • Een droge doek
  • Dit stappenplan

Stappenplan

  1. Maak een sopje van de soda of reinigingsmiddel voor het meubel (let op; gebruik niet te veel). 
  2. Maak het meubel voorzichtig schoon met het sopje en een doek of zachte spons. Wrijf niet te hard om krassen te voorkomen. Wrijf in ronde bewegingen over het oppervlak.
  3. Neem de stof af met schoon water zodat er geen resten achterblijven op of in het meubel.
  4. Droog het grondig af met een droge doek. 
  5. Laten drogen aan de lucht.

Een directe en snelle aanpak

Voorkomen is natuurlijk beter dan behandelen. Maar mocht je nou net geen soda in huis hebben wanneer er een ongelukje gebeurt dan is dit de perfecte oplossing. Shampoo is de truc om direct te reinigen. Iedereen heeft wel een fles shampoo in huis en daardoor kun je direct schoonmaken. Breng een klodder shampoo op de vlek aan en masseer dit in met een vochtige doek of een spons. Zodra de shampoo zijn werk heeft gedaan en is gaan schuimen kun je met een droge absorberende doek de shampoo verwijderen van je meubel. Laat de vlek ook goed drogen aan de lucht en je zult zien dat de vlek zo goed als verdwenen is.

Meer weten over het reinigen van een stoffen meubel?

Hopelijk weet jij nu precies hoe je te werk moet gaan met jouw stoffen meubels. Heb je toch nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Wij geven jou met alle liefde advies over het reinigen vanstof. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!