Budget interieur

08-10-2017

Zit je krap bij kas, maar wil je toch een nieuwe look geven aan je interieur? Ik help je graag op weg! Dit doe ik graag op een bewuste manier: met tweedehands spullen. Lees snel verder!

1.Kringloop
Ja, het is je waarschijnlijk al wel bekend, maar in de kringloop kan je terecht voor bijzondere items voor een leuk prijsje. Ik kijk voornamelijk naar items waarvan de vorm mij aanspreekt, in bijvoorbeeld vaasjes of bloempotjes. Deze kan je namelijk zelf wel weer overspuiten! Maar ook voor stoelen kan je hier terecht, als je een beetje handig bent kleed je de zitting over, en voorzie je het houtwerk van een verfje, et viola!
 
De meest uiteenlopende serviezen kom je tegen bij de kringloop, waar je hele leuke dingen mee kan doen. Borden voor aan de wand bijvoorbeeld, of een retro kopje als bloempotje voor je mini-cactus. Vaak hebben ze in de kringloop ook een afdeling met lijsten. Zoek op Pinterest leuke prints, laat deze in goede kwaliteit afdrukken (dit hoeft niet veel te kosten) en plaats ze in een (overgespoten?) lijst van de kringloop! Minimale besteding, maximaal effect. Zelfs voor behang kan je er terecht: zoek een oud boek uit en behang het gewenste wandje met de karakteristieke bladzijden. Origineel toch?
 

Bron: stijlvolstyling.com
 
 
2.Marktplaats
Heerlijk in de luierstand vanaf de bank op zoek naar mooie spulletjes. Je kan de zoektocht zo dicht bij huis houden als je zelf wilt, door de kilometerstraal aan te passen. Voor de meest uiteenlopende spullen kan je er terecht. Ik kijk er zelf regelmatig op en geef daarbij de voorkeur aan retro meubelstukken. Ontzettend leuk om deze een nieuw leven te geven met een paar kleine aanpassingen.
 

Bron: eenigwonen.nl
 
3.Rommelmarkten
Heerlijk om je vrije middag te spenderen: rommelmarkten. Op de website www.meukisleuk.nl vind je locaties van verschillende markten door het gehele land. Vaak is er op de markt nog wel enige ruimte om te onderhandelen over de prijs, wat het des te leuker maakt! Ook hier geldt weer: kijk naar de vormen, de kleur doesn’t matter! Met verfspuitbus of kwast is bijna alles aan te passen.
 
Tips voor je jacht op tweedehandsjes: neem een meetlint mee! En er voor dat je van te voren bedenkt wat je nodig hebt. Dat scheelt veel onnodige spullen (trust me, ik heb al zoveel spulletjes meegesleept die ik vervolgens geen plekje kon bieden..)
Kijk ook naar het stuk als onderdeel van jou interieur. Visualiseer!

 
Bron: roomed.nl
 
Vaak vind ik in de kringloop leuke spulletjes voor een prikje. Het prijsbewuste spreekt me aan, maar ook het duurzame aspect.
 
Daarnaast kan je natuurlijk veel uit de natuur halen! Je kan veel leuke dingen doen met bijvoorbeeld gedroogde bladeren, bloemen en takken uit het bos.
 
Heb ik jullie ook enthousiast gemaakt?
 
Laat het me weten!
 
Liefs Joke
@jo.at.home