Trends & Inspiratie 4 februari 2021

Welke afmetingen van het bureau zijn geschikt voor jou?

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Nu het thuiswerken steeds normaler wordt, is het natuurlijk noodzakelijk dat je een bureau hebt die past bij jouw lichaam en voldoet aan jouw wensen. De hoogte van je bureau ligt aan de lengte van je lichaam. Hoe langer je bent, hoe hoger het bureau. Wanneer je bureau te hoog of te laag staat voor je lengte, kan dit op de lange termijn zorgen voor ernstige lichamelijke klachten in de rug, nek en schouders. De lengte en breedte verschilt per persoon, het is maar net wat jij fijner vindt en in welke ruimte het bureau geplaatst moet worden. In deze blog leggen we uit welke stappen je moet nemen om erachter te komen wat de perfecte afmetingen zijn voor jouw bureau!

De hoogte afmeting van je bureau

Stap één, en weldegelijk de belangrijkste stap bij de aanschaf van een bureau, het uitzoeken wat de ideale hoogte is voor jouw bureaublad. In de onderstaande tabel kan je aflezen welke hoogte geschikt is voor jouw lengte. Zit jouw precieze lengte hier niet bij? Kies dan de dichtstbijzijnde lengte en de daarbij behorende hoogte van het bureaublad.

Lichaamslengte

Bureaublad hoogte

150 cm

62 cm

155 cm

64 cm

160 cm

66 cm

165 cm

68 cm

170 cm

70 cm

175 cm

72 cm

180 cm

74 cm

185 cm

76 cm

190 cm

78 cm

195 cm

80 cm

200 cm

82 cm

 

De breedte van een bureau naar wens

De tweede stap is het bepalen van de breedte van je bureau. Dit is voor ieder persoon verschillend. Wanneer je gebruikt maakt van twee schermen is het belangrijk dat deze schermen niet te dicht op je neus staan. Een afstand boven de 70 centimeter is dan essentieel, anders kan je last krijgen van je ogen. Werk je alleen op een laptop? Dan is een bureau van boven de 70 centimeter helemaal niet nodig. Het is dan beter om te kiezen voor een bureau met een diepte van rond de 55 centimeter. Zo kan je gemakkelijk bij je toetsenbord en kan je het laptop scherm nog goed aflezen.

Hoe lang is jouw ideale bureau?

De lengte van het bureau is voor ieder mens verschillend. Dit ligt voornamelijk aan de plek waar je jouw bureau wilt gaan plaatsen. De ruimte moet natuurlijk wel groot genoeg zijn voor een bureau. Verder maakt de lengte van het bureau niet veel uit, het is maar net wat jij het fijnst vind werken.

Aan de slag met het kiezen van jouw bureau!

Wanneer je deze drie stappen volgt, kom je uit bij jouw ideale bureau. Dan is het alleen nog maar een kwestie van uitzoeken. Bij ons kan je alle afmetingen van de bureaus vinden onder het kopje specificaties. Zo weet je precies hoe lang, breed en hoe hoog de bureaus zijn. Succes met het vinden van jouw bureau naar wens!

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!