Gezelligheid in de woonkamer

29-02-2020

Ronde Vormen

Ronde vormen doen het erg goed in het interieur en zorgen voor een gezellige sfeer. Wanneer je alleen maar rechte vormen in het interieur hebt, kan dit al snel hokkerig aanvoelen. Ga voor een paar ronde items. Deze vorm maakt een ruimte zachter en gezelliger. Kies bijvoorbeeld voor een ronde eettafel. Hier kan je met vrienden of familie heerlijk aan dineren. Wanneer je er verschillende stoelen omheen zet zal dit erg sfeervol ogen. Ga bijvoorbeeld voor velvet of leren stoelen. Ronde bijzettafels doen het ook altijd erg goed in het interieur. Zet er twee bij elkaar, je zult zien dat dit veel gezelliger staat dan een rechthoekige variant. Je kan ook kiezen voor een aantal ronde accessoires. Denk aan een ronde vaas, lamp, vloerkleden of kussens.

Warme kleuren

Vaak wordt er gekozen voor veilige kleuren in het interieur en dit kan snel saai ogen. Dit hoeft uiteraard geen probleem te zijn. Wanneer je de basis veilig houdt, kan je wellicht een accentmuur toevoegen. Let erop dat jouw kleurtint geen blauwe ondertoon heeft. Kies bijvoorbeeld voor okergeel, bordeauxrood of poeder roze. Zo creëer je een gezellige sfeer.

Verschillende materialen

Sfeer creëer je ook door verschillende materialen in de woonkamer toe te voegen. Velvet doet het erg goed in de woonkamer. Kies bijvoorbeeld mooie velvet eetkamerstoelen in verschillende kleur of ga voor een mooie velvet fauteuil. Naast velvet kan je ook kiezen voor een mooi houten tafelblad. Hout staat erg gezellig in het interieur en daarnaast ook erg stoer. Combineer velvet en hout vervolgens met een mooi kleed op de grond en jouw woonkamer ziet er al veel gezelliger uit.

Licht in het interieur

Elk huis heeft licht nodig. De hoeveelheid licht kan bepalend zijn voor de sfeer in huis. Het is belangrijk om een goeie balans te vinden. Heb je namelijk te weinig licht dan zal dit kil staan in het interieur, maar heb je te veel licht dan zal dit ook sfeerloos zijn. Kies daarom voor meerdere lampen. Deze zorgen voor sfeer in de woonkamer. Kies bijvoorbeeld voor een mooie hanglamp die je kunt dimmen en een mooie staande lamp naast de bank. Daarnaast kan je ook nog een kleine lampjes kwijt op een bijzettafel of naast je tv.

Open kasten

Open kasten zijn echt een eyecatcher in het interieur. Heb jij accessoires die je een mooi plekje wil geven? Ga dan voor een open kast. Hier kan je al jouw mooie accessoires in kwijt en dit zal ook nog eens erg gezellig ogen in het interieur. Heb je een grote kamer? Dan kan je een open kast gebruiken als roomdivider. Hiermee creëer je een scheiding tussen twee ruimtes en maak je de ruimte een stuk knusser. Zorg voor een mooie kleurencombinatie in jouw kast. Kies voor minimaal één warme kleur. Dit zal erg sfeervol staan in het interieur.

De kracht van accessoires

Accessoires zijn erg belangrijk in het interieur. Ze zorgen namelijk echt voor sfeer. Om gezelligheid te creëren in jouw woonkamer kan je kiezen voor leuke kussens op de bank en een plaid. Deze zorgen voor een warm effect. Daarnaast kan je ook kiezen voor een kleed op de grond. Dit staat aangekleed en zorgt voor een gezellig effect. Planten zijn ook erg belangrijk. Ga voor een grote plant en zet deze vervolgens in een leuke mand. Vergeet de kaarsen niet! Dit zijn echte sfeermakers.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust, wij staan voor jou klaar voor advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl