Trends & InspiratieWoonkamer inspiratie 11 augustus 2022

Creëer rust met een groene muur

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Naast dat groen natuurlijk een super vrolijke en frisse kleur is om te zien, schijnt de kleur groen in je interieur ook goed te zijn voor je mentale gezondheid. De groene kleur in je interieur zorgt namelijk voor het gevoel van rust in je hectische leven. Wat ons betreft zijn er meer dan genoeg redenen om te kiezen voor een groene wand in huis. Maar welke kleur moet je nou kiezen? En hoe combineer je zo’n groene wand eigenlijk? Geen zorgen, Giga Meubel helpt je op weg.

Een groene wand combineren

Met een groene muur haal je sereniteit, harmonie en vrijheid in huis. Een groene muur staat super in een interieur met natuurlijke elementen zoals hout, rotan, metaal en steen. De kleur groen combineert goed met zwart, wit, bruin, goud, grijs en nog vele andere kleuren. 

Welke kleur groen

Als je eenmaal hebt besloten dat je een muur in je huis groen wilt schilderen, ligt er nog een belangrijke opgave voor je klaar. Welke tint groen ga je kiezen? Welke uitstraling geeft welke tint en welke kleur past nou echt bij jou en jouw interieur? We zetten een aantal groentinten voor je op een rijtje. 

Olijfgroen 

Olijfgroen is een ontzettend populaire kleur, niet gek als je het ons vraagt. De olijfgroene kleur is een combinatie van groene, bruine en gele tinten. Dit zorgt voor een herfstachtige tint die een knusse uitstraling aan je woning geeft. Olijfgroen kun je het beste combineren met houten elementen. 

Donkergroen

Met een donker groene wand creëer je een warme en chique sfeer in je woon- slaap- of werkkamer. Als je het chique gevoel van deze kleur wilt versterken raden wij je aan om de donker groene wand te combineren met gouden accessoires. Ook meubels met andere groentinten zorgen voor een prachtig effect met diepte. 

Mintgroen

Mintgroen is een kleur die meteen in het oog springt. Pas daarom ook op dat je deze kleur niet te veel laat overheersen. Een mintgroene muur zorgt voor een fris en vrolijk geheel. Wij raden je aan om bij een mintgroene muur de rest van je interieur relatief rustig te houden. Kies bijvoorbeeld voor lichte houtsoorten en neutrale kleuren zoals wit en grijs. 

Groene plantenwand

Als je écht op zoek bent naar een eyecatcher is een groene plantenwand misschien wel iets voor jou. Een plantenwand is zoals de naam als suggereert, een wand vol met planten. De planten groeien hier als het ware uit de muur. Een plantenmuur frist niet alleen figuurlijk op, het zorgt ook voor een mooier en gezonder leefklimaat. Een ander voordeel van een plantenwand is dat deze bevorderend is voor de productiviteit. De plantenwanden zijn gemakkelijk te onderhouden en je kunt hiervoor bij verschillende bedrijven terecht.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Of wil je graag persoonlijk advies? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Soest. Onze interieurspecialisten staan voor je klaar en kunnen je deskundig advies geven. Graag tot snel!

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!