De grootte van een bank

07-01-2021

Banken zijn verkrijgbaar in veel verschillende groottes. Van 2-zitsbanken tot 4-zitsbanken en van hoekbanken tot hockers. De keuze is groot en daarom is het ook alleen maar moeilijker om de juiste grootte van jouw nieuwe bank te kiezen. In deze blog willen wij jou dit graag duidelijker maken door de verschillende groottes uit te lichten. Zo kan jij de perfecte bank voor jouw interieur scoren!

Hoe kies ik het juiste formaat bank?

Het is allereerst belangrijk om te kiezen tussen een hoekbank of normale bank. Dit maakt namelijk nogal uit voor de grootte van jouw bank en jouw woonkamer. Een hoekbank is namelijk wel een stukje groter. Daarnaast kan je een hoekbank niet op elke gewenste plek zetten omdat de bank natuurlijk ‘uitsteekt’. Bij een normale rechte bank kan dat wel, alleen kan je dan minder loungen met de benen omhoog. Een hoekbank heeft een hoger zitcomfort door het 'uitstekende deel' van de bank. Wanneer je graag de opstelling in je kamer en interieur verandert, is een rechte bank gunstig. 

Geen standaard afmeting

Er zijn geen universele afmetingen voor de afmetingen van een bank. Elk merk hanteert zijn eigen afmetingen en daarnaast verschilt iedere leuning per bank. In de onderstaande tabel zijn de gemiddelde afmetingen te vinden zonder armleuning. Met armleuning is de bank dus altijd nog een stukje groter. 

2-zitsbank

150-200 cm zonder leuning

2,5-zitsbank

180-230 cm zonder leuning

3-zitsbank

210-250 cm zonder leuning

4-zitsbank

230-300 cm zonder leuning

hoekbanken

230-300 cm met een diepte van +- 180

 

Bron: Pinterest

Tip voor het kiezen van een nieuwe bank!

Om erachter te komen of de gewenste bank perfect past in je kamer, is het handig om de afmeting van de kamer na te maken op ruitjespapier. Eén ruitje is dan bijvoorbeeld 1 meter. Op dit ruitjespapier teken je je huis. Uit een ander papier knip je meubels die in je huidige kamer staan en natuurlijk de bank naar wens, allemaal volgens de juiste afmetingen. Zo kan je passen en meten en precies zien of de bank past en hoeveel ruimte je over houdt in jouw woonkamer.

Heb jij nog vragen over de grootte van de bank? Weet niet je of je voor een kleine of grote bank wilt gaan? Laat het ons vooral weten. Wij staan voor jou klaar en geven graag advies bij het aanschaffen van een nieuwe bank met de juiste afmetingen. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.