Advies 15 februari 2020

De ideale hoogte van een bartafel

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Hoogte bartafel

De gebruikelijke hoogte van een bartafel ligt tussen de 110 en 115 centimeter. De meeste bartafels in ons assortiment zijn dan ook 110cm hoog. Dit is een zeer gangbare maat en er kunnen gemakkelijk leuke barstoelen onder. Kies bijvoorbeeld voor verschillende velvet barstoelen. Een bartafel is ook nog eens erg praktisch. Wanneer er geen plek is voor een grote eettafel is een bartafel een ideale oplossing. Hij neemt minder ruimte in beslag dan een grote eettafel en daarnaast is er genoeg ruimte om er met elkaar aan te zitten. Heb je wel plek voor een grote eettafel, dan kan je met een bartafel een gezellig plek in huis creëren. Je kan er bijvoorbeeld even rustig de krant lezen of gezellig met elkaar eten.

Hoogte countertafel

Een bartafel is een stuk hoger vergeleken met een eettafel. Eettafels zijn vaak tussen de 75 en 80 centimeter hoog. Wil je liever een variant die tussen een eettafel en bartafel in zit? Dat kan! Kies dan voor een countertafel. Deze tafel is 90-95 centimeter hoog en daarom meer te vergelijken met een eettafel. Met een countertafel creëer je een zeer gezellige zit. Let wel op dat je iets lagere barstoelen koopt, anders passen deze niet onder je tafel of is je zitting te hoog. Je hebt ongeveer een barstoel nodig van 65 centimeter. Een kookeiland is vaak dezelfde maat als een countertafel. Vind je het leuk om een gezellige tafel aan je kookeiland te zetten dan zit je met een countertafel helemaal goed.

Deze maat past bij jou

De maat van een bartafel heeft alles te maken met jouw eigen lengte. Ben je tussen de 160-190 centimeter lang? Dan is een bartafel van 110cm geschikt voor jou. Voor kinderen zal deze bartafel erg hoog zijn. Voor mensen die groter zijn dan 190 zal een hogere bartafel comfortabeler zijn. Kies er bijvoorbeeld een bartafel van 120cm. Ben je kleiner van stuk dan is de countertafel een zeer goede optie voor jou. Zo heb je geen last van een te hoge tafel. Daarnaast is het ook belangrijk dat je kiest voor een tafel met een hoogte die jij mooi vind staan in jouw interieur.

Aanschaftips

Bij het kiezen van een bartafel moet je er opletten dat je er goed aan kunt zitten. De tafel moet vooral niet te hoog zijn. Het is belangrijk dat je armen in een hoek van ongeveer 90 graden op de tafel kunnen liggen. Als dit het geval is, dan zijn jou tafel en barstoel de perfect combinatie. Kunnen jou armen niet in een hoek van 90 graden liggen en is de hoek veel kleiner dan 90 graden? Dan zal dit op de lange termijn vervelend worden. Zorg voor de perfecte hoek, dan zal je heerlijk zitten aan jou bartafel.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust! Wij staan voor jou klaar en geven graag advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!