De keuken make-over van Danielle

02-07-2017

Alleen.. onze keuken is helemaal niet toe aan vervanging. Ik woon nu ruim een jaar samen met mijn vriend in deze woning en de keuken zat er al in. Een prima, mooie keuken maar er miste iets. De keuken is wit met zwart, heel fijn want dat past overal bij. Maar wij vonden hem te basic en besloten hem eens een mini make-over te geven. Zo gezegd, zo gedaan! Het resultaat wil ik graag met jullie delen, kijk je mee?

Voordat ik begin lijkt het me leuk om te laten zien hoe de keuken eruitzag toen wij ons huis kochten. Zoals je ziet hing er een vouwgordijn, een wandplankje en een keukenkastje. Daarnaast was de vloer glimmend zwart graniet en werd de bar nog als bar gebruikt. Dit was niet helemaal onze stijl dus de vloer, de vouwgordijnen, de wandplank en de keukenkast werden weggehaald of vervangen. Ook werd er gestuckt waardoor de gaten van de wandplank weg werden gewerkt.Toen wij begonnen met onze mini make-over, zag de keuken er zo uit als onderstaande afbeelding. De decoratie had ik toen al weggehaald maar je krijgt een goed beeld van de vloer en de raambekleding. 

De muur tegenover de kookplaat was wit met een witte plank waar ik altijd wisselde met decoratie. We vonden het echter nog erg wit en besloten hier iets aan te doen.

 

Dit is het eindresultaat geworden! We hebben houten planken opgehangen met stalen plankdragers over de hele breedte van de keuken. Hierop staat nu ons servies, glazen en mokken. Dit zorgt ook weer voor wat extra opbergruimte in de keuken. Daarnaast hebben we de witte muur tegenover de kookplaat geverfd met zwarte schoolbordverf. Op deze muur hebben we stalen haakjes bevestigd waar ik broodplanken aan heb gehangen. Om het af te maken tekende ik met krijtstift een butcher chart op de muur. We zijn erg blij met het eindresultaat! Het hout zorgt voor wat meer warmte in de keuken naast het zwart en wit. Daarnaast zorgen de stalen details voor een stoere industriële uitstraling in onze keuken. Missie geslaagd als je het mij vraagt! En wat een verschil met de keuken zoals hij was bij de vorige eigenaar he?