De kinderkamer

27-05-2018

Senn is een echte avonturier en houdt van klimmen, klauteren en rennen. Hij is er van overtuigd later bij de politie te willen gaan werken. Met deze gegevens heb ik rekening gehouden bij het inrichten van zijn nieuwe kamer.       

Omdat Senn met anderhalf jaar al uit zijn ledikant klom hebben we het aangedurfd om hem als peuter al een half hoogslaper te geven. Zijn slaapkamer is niet heel erg groot. Door te kiezen voor een hoogslaper creëer je extra speelruimte. En hoe gaaf is het om een hut te kunnen bouwen onder je bed? Wij kozen voor een stoere boomhutbed. Met dakje, zodat we onder het dakje leuk lampjes konden hangen. Ook geeft een dakje wat meer geborgenheid. Iets wat ons ook wel prettig leek bij de overgang van een compact kinderledikant naar een hoogslaper. Zoals ik eerder al schreef is Senn dol op alles wat met politie te maken heeft. Daarom ben ik op zoek gegaan naar decoratie wat te maken heeft met de politie. Helaas was hier niet veel van te vinden, laat staan naar onze smaak. Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan met plaatjes van internet en deze heb ik vergroot op het kopieerapparaat. Vervolgens heb ik het op stevig papier geplakt en ben ik de plaatjes met een stanleymes gaan uitsnijden. Op die manier heb ik zelf sjablonen gemaakt. Op de muur heb ik met een touwtje, potlood en spijker cirkels getekend en deze wit geverfd. Vervolgens heb ik de afbeeldingen erop getamponneerd. Op die manier heb ik een muur gemaakt met het thema politie. 

Bij mijn ouders op zolder vond ik een stoere legerkist die nog van mijn opa is geweest. Deze zit vol met Senn zijn verkleedkleding en pistooltjes. Mooi uit het zicht, want ik hou er niet zo van. Maar ja, het zijn en blijven jongens en het schijnt er bij te horen….

Senn is verder een echte verzamelaar en wil graag alles wat hij vindt en krijgt bewaren. Daarom hebben we gekozen om aan de andere wand twee gaasrekken op te hangen. Met tyraps kan je er van alles aanhangen en kan je het gemakkelijk wisselen. Hierdoor hoef je niet telkens opnieuw te boren. De oude kledingkast van mij toen ik op kamers woonde staat nog op Senn zijn kamer, maar deze stoere lockerkast staat nog op ons verlanglijstje.

In tegenstelling tot Senn is Finn een stuk minder avontuurlijk. Hij is nooit uit zijn ledikant geklommen en daarom wilden we hem ook niet direct een hoogslaper geven. Op marktplaats vond ik voor €30,- een eenpersoonsbed die je ook in zijn geheel kan omdraaien om er later een hoogslaper van te maken.  Ik heb hem mat zwart geverfd.

Op straat vond ik tijdens het uitlaten van de hond een winkelrek met daarop een brief; “gratis meenemen”. Deze heb ik achter mij aangesleept en ook zwart gespoten. De onderste rekken heb ik vervangen voor een plank. Aan de muur heb ik mandjes en emmers in een groepje bij elkaar gehangen om er spulletjes in te kunnen zetten ter decoratie. Zo is het samen een mooi geheel geworden.Finn heeft de driedeurs kast van WOOOD. Lekker veel ruimte voor zijn kleding. Maar regelmatig zijn we hem kwijt en heeft hij zich verstopt in de kast. Dus ook zonder hut onder het bed, weten ze hun eigen plekjes wel te creëren. 


Groetjes,

karin Jongman
@woonenzostyling