De kracht van staal

11-02-2018

We hadden in ons hoofd om gebruik te maken van industriële meubels, meubels die iets krachtigs maar wel sfeer zouden uitstralen. Houten krukjes met stalen poot waren nog niet veel te krijgen, maar bij Giga Meubel wel. Net als de stalen bureaus. Krachtige en sfeervolle items die er uit springen, gemaakt van industrieel staal.  We kregen zulke leuke reacties. Eigenlijk was dat wel het begin van de interieur trend die je nu niet meer weg kan denken. Staal vind ik zelf stoer, krachtig maar zeker ook sfeervol. Een materiaal wat je in veel verschillende soorten interieurstijlen kan gebruiken. Je kan het als accent gebruiken, maar ook als grote eyecather in je woning.
Bijvoorbeeld de eettafel met een stalen poot. Vaak in combinatie met een houten of betonnen blad. Het voordeel is dat het in vele maten en vormen te verkrijgen is, want hoe fijn is het als je je eigen tafel helemaal kan samenstellen? Iedereen heeft keuze stress, er is zoveel te verkrijgen en welke is nou het mooiste? We hebben namelijk allemaal vaak hetzelfde probleem, want die ene poot en dat andere blad vind ik eigenlijk mooier. Komt je dat niet bekend voor? Staal zie je veel in de verwerking van de poten zoals van stoelen, banken, salontafels en bijzettafels.  Het is stevig, wat robuuster en het geeft de stoffen bank of de houten tafel net die stoere touch.
Bij mij thuis hebben wij veel accenten van staal. Van het keukenrek tot het mooie verzamelboxje met glas en van de robuuste tafelpoot tot de poten van de barkrukken. In combinatie met veel verschillende materialen staat het sfeervol en toch stoer en strak. Soms wil ik mijn grote, witte, ietsje landelijke buffetkast omwisselen voor zo’n toffe, zwart stalen buffetkast die ik dan weer voorbij zie komen bij Giga Meubel. Toch past dit op deze manier perfect in ons interieur en ben ik heel blij met de combinaties.Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat staal te koel en te kil is. Door het gebruik van staal in combinatie met andere materialen, zoals hout, stof, glas en leer krijgt het gelijk een warmer gevoel.  Omdat staal vaak nooit helemaal recht is, geeft het toch die levendigheid. Daar hou ik van, het hoeft niet altijd zo recht en keurig te zijn.  De kracht van staal is dat het in vele soorten vormen en stijlen te gebruiken is. Een zeer veelzijdig materiaal.
Laat je inspireren want de keuze is echt enorm. Twijfel je over zwart? Wil je liever wit? Tegenwoordig is alles mogelijk!Enjoy!

 
Liefs Evelien. 
@moodsbyeef