De kussentjes verslaving van Evelien

14-01-2018

Door mijn werk als woningfotograaf en stylist kom ik overal en zie ik veel. Wat jeuken mijn handen regelmatig bij het zien van de bank, die saaie bank met kussens die er vaal, oud en sfeerloos uitzien. Vaak zijn het allemaal dezelfde kussens of kussens die niet bij elkaar passen. Ik snap dat gewoon niet, op iedere hoek van de straat kijken al die leuke kussentjes mij altijd met grote ogen aan! Waarom kijken ze niet naar die mensen met een sfeerloze bank?
 
Mijn tip voor een nieuwe sfeer in huis is altijd het vervangen van de bestaande kussens. Het kan in ieder gewenst budget en geeft gelijk zo’n andere sfeer. Er is tegenwoordig zoveel keuze in vormen, kwaliteiten en prints, je kan echt eindeloos variëren. Kussens zijn ook steeds luxer met bijvoorbeeld kwastjes, franjes, pailletten, ruches, knopen of stukjes leer.


 
Wat je veel ziet op het moment zijn de kussens met een Aztec print. Een Aztec print is een print waarbij vaak (felle) kleuren gecombineerd worden met zwarte lijnen en vormen. Het leuke van deze kussens is dat door het gebruik van verschillende kleuren je gemakkelijk een bijpassend kussen kan kiezen.
 
Velvet, de grote trend! Wat zo heerlijk is aan deze kwaliteit, is dat het niet alleen een luxe uitstraling heeft, maar ook zo zacht aanvoelt. Niets is lekkerder om met je hoofd op zo’n zacht, velvet kussen te liggen. Want heel eerlijk, niet alle kussens die er mooi uitzien, zitten of liggen lekker. Die kussens worden dan al snel van de bank gegooid en liggen dan weer op de grond. Hoe vaak ik niet mijn kussentjes terug leg op de bank?
 
Probeer ook te variëren in de vormen en formaten van kussens. Zo staan rechthoekige kussens mooi op de bank in een groepje bij meerdere kussens. Je kan ze gemakkelijk voor een ander kussen zetten, door de vorm zie je ook nog wat van het kussen wat erachter staat. Of een rond kussen, dat geeft een speels effect tussen al die hoekige vormen.


 
Nu is het niet voor iedereen weggelegd om de juiste kleur kussens te vinden voor op jouw bank. Vraag gewoon om advies van mensen die er feeling bij hebben of in de winkel. Laat je adviseren. Vaak zien ze net iets meer of het net op een andere manier dan hoe jij het zou bekijken en geloof me….je komt met hele verrassende variaties thuis waar je heel blij van wordt!
 
Want als je ze met trots op je bank neerlegt, dan heb je gelijk het gevoel dat je het in huis veranderd hebt, althans…… behalve als je Evelien heet.
 
Ik heb, na het vervangen van de kussens, altijd de kriebels….want dan volgt de rest…. een bijpassend plaid…. nieuwe woonaccessoires…. bijpassende vazen met bloemen….. nieuwe kleur kaarsen. Eigenlijk is die kussen verslaving het begin van de volgende verslaving.
 
Maar wat ben ik toch gek op deze verslavingen. Behalve dat het je portemonnee aantast is blij zijn heel goed voor je gezondheid. Want dat is waar we deze maand allemaal rekening mee houden, toch?
 

Veel Liefs, Evelien

@moodsbyeef