DIY: Organizer Voor In De Keuken

27-08-2017

Opbergers voor in de keuken bestaan er in allerlei soorten en maten. Onlangs was bijvoorbeeld het “olive oil” blik in Nicolas Vahé-stijl (verkrijgbaar bij Blokker) mateloos populair op Instagram. Ik gebruik er zelf eentje om mijn keukengerei in te bewaren. Onze keuken is iets stoerder dan de rest van onze inrichting, dankzij de speciaal gemaakte Stonepress muur. Daarom kies ik voor de keuken vaak voor opbergers met een bijpassende industriële look, zoals bijvoorbeeld onze House Doctor voorraadpotten. Een leuke opberger voor de rondslingerende aluminium- en huishoudfolie kon ik echter nergens vinden. En daarom besloot ik om er zelf eentje te maken!
 

 
Het leek me handig om de aluminium- en huishoudfolie en andere losse “troepjes” zoals het bakpapier en diepvrieszakjes in een soort magazinehouder te kunnen bewaren. Maar omdat wij niet zoveel ruimte hebben op het aanrechtblad, leek het me fijn als deze houder weggewerkt kon worden in een kastje. Het kastje onder de gootsteen bleek daarvoor uitermate geschikt. Immers is dit een “open” kastje, omdat het geen plankjes heeft (waar de houder tegenaan zou stoten bij het dichtdoen van het kastje). Na enig meetwerk bleek een leeg pak cornflakes de ideale afmetingen te hebben. Nu moest deze alleen nog omgetoverd worden tot een hippe organizer!
 

 
Eerst knipte ik de bovenkant van het pak cornflakes onder een schuine hoek af, zodat de organizer de gewenste vorm kreeg. Daarna bekleedde ik het lege pak cornflakes met een stuk kurkbehang dat ik nog over had van onze kurkmuur (zie ook mijn eerdere blog over kurk in het interieur). Ik gebruikte een dun laagje Perfax behanglijm om het behang op het karton te plakken. Met een paar paperclips hield ik de kurk op zijn plaats totdat de lijm gedroogd was. Het drogen duurde ongeveer een half uurtje.
 

 
En toen kwam het moeilijkste gedeelte! De organizer moest op het kastdeurtje worden bevestigd. Een eerste poging met (heel veel) ballonplakkers liep op niets uit. De organizer liet al snel los van het kastdeurtje. Een tweede poging met extra sterk dubbelzijdig tape was echter wel succesvol! Ik gebruikte van het merk Tesa de variant Power Bond. Deze tape bleek sterk genoeg om de organizer mét inhoud te dragen. Mocht je zelf een organizer willen maken, dan geef ik als tip nog mee om de organizer niet te hoog op het deurtje te plakken, omdat anders langere rollen (zoals bakpapier) er wellicht niet in passen. Dit foutje maakte ik in eerste instantie ook!
 

 
Heb je vragen over dit blog of wil je iets anders met mij delen? Stuur me dan een berichtje via mijn Instagram: @liefslinda12345.
 
Liefs,
Linda