Donkeren dagen voor de kerst

02-12-2019

Ik probeer de kerst altijd wel op mijn woonstijl aan te passen, dus het wordt de Boho-kerstsfeer dit jaar. Waar moet je dan aan denken? Ik denk bijvoorbeeld aan: schapenvachten, plaids, kaarsen, windlichten, sterren, kerstgroen, een mooie poster, een aantal diy’s en natuurlijk een kerstboom.

Voor nu liggen de schapenvachten al op de bank, over de stoel, op de grond in de tippi tent eigenlijk overal. Ik zeg schaapje nooit genoeg! Zodra het avond wordt en alles aan kant is, lig ik lekker op de bank onder een plaid (die overdag mag blijven liggen over de bank) met een kopje thee en de kaarsen aan. Met deze dagen kan je nooit genoeg kaarsen hebben of een aantal mooie windlichten zorgen ook al voor een warme sfeer in huis.

Bank    Tafel

Wat ik ook altijd leuk vind zijn slingers in huis, want elke dag zou toch een feestje moeten zijn? Dus deze kerst haal ik de ster slingers weer uit de kast. En vervang de droogbloemen door wat kerstgroen. Tussendoor kijk ik op Pinterest en op Instagram voor inspiratie.

Wat ik veel voorbij zie komen is de Ceder kerstboom die, net als vorig jaar, helemaal on trend is. De ceder is een minimalistische boom in een mooi vergrijsde kleur met groen kleurige takken. Deze Ceder heeft niet veel nodig om mooi te zijn een subtiel lichtsnoer en wat mooie kerstballen. Ook hoef je niet veel ruimte te hebben voor deze beauty! Maar helaas net als vorig jaar komt hij er bij ons niet in dit jaar, want de mannen zijn er niet allemaal over te spreken. Wij zoeken dus nog even verder, wat mij wel leuk lijkt is om er eentje zelf te kappen dit jaar, natuurlijk wel met toestemming. Dit kan vaak in een bosrijke omgeving bv. De Veluwe.

Boom

Kransen

Maak kransen met ijzerdraad of wilgentakken en bind daaromheen de mooiste takken of bloemen. De mooiste kleur hiervoor vind ik groen, zoals verschillende soorten eucalyptus en dennen. Deze kun je nu al goed maken want hij blijft heel lang goed en ruikt ook nog eens lekker!

De Flower cloud

In een zin: wauw, ik ben echt helemaal verliefd! Flower cloud, het woord zegt het al bloemen wolken. Deze wolken worden gemaakt van droogbloemen, varens en pluimen die ze vast zetten in een bol van kippengaas. En die je uiteindelijk aan het plafond hangt. Hoe mooi om zoiets dit jaar boven de kersttafel te hangen? I’m in, dus ik ga binnenkort aan de slag!

(Hieronder wat inspiratie foto’s)

 flower cloud  flower cloud 2

Een aantal leuke en simpele DIY’s

De bamboe kerstster

Wat heb je nodig?

• 5 bamboestokken dikte naar wens.
• Touw
• Zaag
• Duimstok

De grote van de bamboe kerstster bepaal je natuurlijk helemaal zelf! Ik koos voor een grote variant voor achter de bank de afmeting van deze Bamboe kerstster is 70cm. Je legt 2 bamboestokken in een V vorm met de punt naar boven, en die zet deze vast met touw.

Dan pak je de volgende 2 bamboestokken en die maak je vast aan de onderkant en leg deze schuin naar links en naar rechts.

De laatste bamboestok leg je horizontaal en verbind je met de uiteinden van deze laatste bamboestokken. Voor extra stevigheid kun je waar nodig is de bamboestokken nog met extra touw vastmaken. En klaar is je ster! Ik maakte ook nog een kleinere versie omdat ik nog wat over had en deze ga ik voor het raam hangen.

Ster

Overige tips

Dan is het nu tijd om de droogbloemen te vervangen door dennentakken, of ander kerstgroen. Groepeer ze allemaal bij elkaar zodat het een winters plaatje wordt. En maak een winter poster van het handgeschept papier! Of een mooi stuk stof en ga aan de slag met verf. Met de tekst  “ Let it snow “ of “ X-mas “ Of teken een simpele kerstboom

Benieuwd hoe het bij mij thuis eruit gaat zien deze winter hou mijn Instagram dan in de gaten! 

Liefs Rianne