Dressoir inrichten maar!

30-04-2020

Ton-sur-ton 

Kleur in het interieur is erg belangrijkst. Het is daarom ook belangrijk dat je rekening hout met de kleuren in je huidige interieur bij het inrichten van jouw dressoir. Ton-sur-ton is voor vele een bekende regel. Het betekent eigenlijk dat je één kleur uitkiest en deze vervolgens in verschillende tinten van die kleur uitbereid. Zo heb je verschillende tinten van dezelfde kleur. Hiermee zorg je ervoor dat jouw dressoir rustig oogt in het interieur.  

Varieer in hoogtes 

Bij het inrichten van een dressoir is het leuk om te zorgen voor verschillende hoogtes. Hiermee zorgt je ervoor dat het dressoir aantrekkelijk wordt om naar te kijken en zorg je voor een speels effect. Je kan bijvoorbeeld boeken gebruiken om een hoogteverschil te creëren. Stapel een aantal boeken op elkaar en zet er vervolgens een leuke plant op. Je kan ook kiezen voor lijsten in verschillende maten. Deze kan je achter je accessoires zetten. Dit geeft een wat extra’s aan het dressoir en daarnaast heb je ook meteen verschillen hoogtes op het dressoir. Gemakkelijk en ook nog eens super stijlvol! 

Botanisch dressoir 

Tegenwoordig zien we overal veel planten terugkomen. Dat is niet zo gek ook, want planten zorgen voor leven in het interieur. Daarnaast verminderd de kleur groen ook stress en wie wil dat nou niet. Jouw dressoir kan dus wel wat mooie planten gebruiken. Bovenop het dressoir kan je een paar leuke planten zetten en combineer deze bijvoorbeeld met een mooie poster of schilderij. Het leukste is om deze in het botanische thema te houden. Ga bijvoorbeeld voor een poster met een mooie plant.  

Houdt het luchtig 

Misschien wel een van de belangrijkste regels bij het inrichten; houdt het luchtig. Hiermee bedoelen we dat je niet nou hele dressoir vol moet zetten met al jouw leuke accessoires. Less is more. Zorg er daarom voor dat je jouw accessoires sorteert. Ga van de voren na welke items je echt graag neer wil zetten en berg de andere spullen op. Wanneer je jouw dressoir helemaal vol zet met items, zal dit heel rommelig ogen. 

Laat het dressoir zien!

Om van jouw dressoir echt een eyecatcher te maken, is het leuk om te gaan voor een opvallend item. Dit kan een oude radio zijn, een mooi beeld of een bijzonder schilderij. Je kan er ook voor kiezen om het dressoir persoonlijk te maken met een aantal dierbare spullen of leuke herinneringen van een vakantie. Zo krijgt jouw dressoir een persoonlijk tintje. Let wel goed op dat deze goed passen bij de rest van het dressoir. 

Heb jij nog vragen over het inrichten van een dressoir? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor jou klaar en geven graag advies. Bel ons op telefoonnummer 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.