Een beton wall als eyecatcher

01-10-2019

Het begon eigenlijk op mijn werkplek, destijds kreeg de salon een make-over en mijn toenmalige bazin (die trouwens ook echt gevoel heeft voor styling) had al een beton wand in haar eigen huis en wilde dit ook toepassen in de salon.Ik vond het zo mooi geworden en informeerde dus naar het materiaal gebruik en de manier waarop het is aangebracht. Gelukkig heb ik een oom die stukadoor is dus die heeft onze wand uiteindelijk gerealiseerd.

Onze 11 meter lange muur is behandeld met Ardex 950.Ardex 950 is officieel bedoelt voor het egaliseren van wanden en plafonds voordat je deze gaat bedekken met bv. tegels. Door de juiste aanbreng techniek is het ook super stoer om de wand zo te laten zoals wij hem nu hebben! Wij hebben het dus door een vakman laten aanbrengen.Het product moet namelijk snel aangebracht worden met een veeg techniek en lichte schuurbewegingen.

wand

Eenmaal aangebracht kan het wachten beginnen.Bij ons duurde het ruim een week voordat het droog en uitgehard was.Het product is een voorbehandelingsproduct dat betekent dat een bobbeltje, schuurtje of als je een keer hard tegen de muur aan stoot met een stoelpoot er een barstje kan ontstaan.Maar ik vind bij zo’n industriële beton muur dat deze niet helemaal glad hoeft te zijn. Hij mag best een beetje ruw zijn!

Je moet zeker niet schrikken na het aanbrengen van het product, het product is er maar in 1 kleur en als de muur uiteindelijk is gedroogd dan zie je pas hoe mooi hij is geworden.In het begin is hij vrij donker en nijgt de muur naar een taupe kleur (zoals je op de foto’s kan zien). Uiteindelijk droogt deze op naar een mooie koele/warme grijze kleur.

af

Wij zijn er nog steeds super blij mee en de muur past heel goed bij onze woonstijl! Ik vind eigenlijk dat hij bij elke woonstijl wel past, door de aankleding kun je hem heel stoer maken de industriële look geven of juist wat wij nu hebben: de bohostyle. Verder kun je spelen met accessoires.

Onze eetkamer tafel Jack. Die staat tegen onze beton muur te shinen. ✨Dit was het eerste meubel wat wij samen mooi vonden, dus niet langer getwijfeld bij gigameubel en gelijk gekocht! Tot op de dag van vandaag zijn we daar nog steeds blij mee. Hij heeft een robuust blad en stoere stalen poten.

Hoe ik deze industriële look met de beton muur en de eetkamer tafel Jack mix tot de bohémienstijl?

Nou zo dus:

               plant    tafel

Om de tafel staan zwarte stoelen. In de loop van de jaren zijn er 2 vervangen door 2 zwarte rotan stoelen dat maakt het geheel wat luchtiger. Destijds gekozen voor zwart, terwijl ik nu denk dat de rotan leaf chair er ook mooi bij zou staan! Maar goed wie weet in de toekomst.

Voor de styling gooi ik er een mooi schapenvacht in, ik koos voor de wit/ivoor variant. Kussens met print en een plaid geeft het geheel ook al meer warmte en de print van de kussens geven jouw interieur de boholook!

Omdat de tafel 200cm is en wij maar met zijn 3tjes zijn, is er ruimte genoeg om er wat dingen op te zetten die fijn kunnen blijven staan. Ik wissel eigenlijk niet heel vaak op tafel er staat vaak hetzelfde. Zo staan er een gouden windlicht en een kandelaar met dieren. Goud/messingis nu ook een trend die je veel ziet en het is een warme kleur voor in huis. Dit in combinatie met de dieren haal ik ook nog even de jungle de woonkamer in haha!Iets wat altijd sfeervol is: kaarsen op tafel, nu helemaal omdat de avonden weer korter worden.Vaak staat er wel een mooie bos bloemen,  grote takken, of riet die ik pluk langs de slootkant op tafel. Deze aankleding komt mooi uit tegen onze betonmuur!

                                                groen

Oja en laten we de lamp niet vergeten, licht ook heel belangrijk in huis, wat ik zelf nog wel een dingetje vind hoor!Hier komen we dus nog niet helemaal uit, nu hangt er nog een industriële lamp boven maar stiekem zou ik graag deze graslamp (die ik dus opgehangen heb voor de foto) er neer willen hangen!Maar de man des huizes denkt er even anders over. Hij zegt: “we hebben er al 2 met die sprieten zegt hij!” (Waarbij meneer al 2x de lange sprieten heeft weggeknipt.) Eentje hangt in het toilet, waarbij hij vervolgens zegt: “ Ja die dingen prikken in mijn ogen!”.Nou dan ga je maar zitten dacht ik, maar ze waren er al af toen ik thuis kwam van boodschappen doen! Beetje jammer. Dus misschien nog even verder zoeken, ik dacht aan een lamp met bamboe. Wat denken jullie?

Liefs Rianne