Een fijne werkplek thuis

28-10-2019

Werkkamer
Ik ben heel blij met mijn werkkamer boven. Zeker nu ik alles vanuit huis doe en daar veel tijd doorbreng. Voor het raam staan twee bureaus naast elkaar, zodat ik één lange en lichte werkplek heb. Dan nog kom ik weleens ruimte tekort. Vooral als ik een interieuropdracht moet uitwerken, ligt het bezaaid met kleurstalen, materialen, tekeningen, markers en potloden. Hoe heerlijk is het dan, als ik ’s avonds alles kan laten liggen en de deur gewoon achter mij dicht kan trekken.

Heb jij, net als ik, ook een eigen werkkamer, maar zit je er niet graag? Ga dan eens bij jezelf na hoe dat komt. Heb je niet genoeg ruimte om te werken of is er niet genoeg licht? Is het niet sfeervol?
Wie weet kan ik je helpen met mijn tips.

Out-of-the-box
Heb je niet genoeg ruimte om te werken of te weinig opbergmogelijkheden? Dan kan het helpen om van je werkkamer een plattegrond op schaal te tekenen. Teken vervolgens, ook op schaal, een bureau of werkblad met de voor jou ideale afmetingen en knip deze uit. Dat doe je ook met de andere meubels die je wilt terugzien in je werkkamer. Leg deze meubels op de plattegrond en ga ermee schuiven net zo lang tot het naar je zin is. Denk hierbij vooral niet in standaard opstellingen. Zet je bureau eens midden in de kamer en niet tegen een muur. Of gebruik een kast als roomdivider. Denk out-of-the-box, zo kom je tot creatieve oplossingen.

schilderijen

Sfeer en licht
Zorg ervoor dat je werkkamer gezellig en sfeervol is. Ik heb de inrichting van mijn werkkamer rustig gehouden en zwart-wit gecombineerd met glas en blank hout. Deze rust heb ik nodig om lekker te kunnen werken. Maar ik heb het wel gezellig gemaakt door er planten neer te zetten en het aan te kleden met accessoires.

Hang iets aan de muur wat je mooi vindt of waar jij blij van wordt. Dat kan een leuk memobord zijn waar je foto’s, kaarten en inspirerende teksten aan kunt hangen, maar ook een mooi schilderij of een bijzondere foto. Wil je zo nu en dan wegdromen bij een fijn strand met wuivende palmen? Hang dan de wandkaart Palm Resort van HK Living boven je bureau. Verzamel je net als ik ansichtkaarten? Dan is het kaartenrek van Madam Stoltz een leuk idee. Kortom omring je met dingen waar je inspiratie uit haalt en die jou een fijn gevoel geven. Je zult zien dat je dan vaker naar boven verhuist om achter je bureau te kruipen.

Uiteraard is het belangrijk dat je werkplek goed verlicht wordt met bijvoorbeeld de bureaulamp Hobby van Leitmotiv die in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Zorg daarnaast ook voor sfeerverlichting. Dit geeft ’s avonds de gezelligheid waar je naar op zoek bent. Je kunt zelfs wat kaarsen aansteken als dat de juiste sfeer brengt.

ladenkast en boekenplanken

Verloren hoekje
Als je het niet fijn vindt om alleen op een kamertje boven te gaan zitten of als je gewoon geen ruimte hebt om een aparte werkkamer in te richten,  zijn er genoeg creatieve oplossingen te bedenken voor een aparte werkplek beneden. Een klein hoekje is vaak al genoeg.

Je kunt ruimte besparen door in plaats van een tafel of een bureau, een plank aan de muur te hangen. Bovendien kun je deze op maat laten maken, zodat het precies past in dat ene hoekje wat je over hebt. Een andere oplossing in geval van ruimtegebrek is het bureau Yari van Giga Meubel. Dit is een wandkast en bureau ineen, heel handig!

De moderne versie van de secretaire zien we ook weer terug komen in het interieur. Het fijne hiervan is, dat je je spullen erin kan opbergen en deze dicht kan doen als je klaar bent met werken. Dichtgeklapt is het ook nog eens een mooi meubel in je interieur. Voorbeelden hiervan zijn het zwart metalen secretairemeubel van Giga Meubel of het essenhouten bureau Barbier van het merk Dutchbone (Zuiver).

Ook hier geldt weer: denk out-of-the-box. Er zijn genoeg plekjes te vinden beneden. Denk eens aan dat verloren hoekje in de keuken. Wat dacht je van de loze ruimte onder de trap? Met deze creatieve oplossingen maak je snel een fijne werkplek.

werkplek in de keuken  werkplek onder de trap

Ik hoop dat ik je voldoende inspiratie heb kunnen geven om zelf aan de slag te gaan met je werkkamer of werkplek thuis. Heb je nog vragen? Laat het gerust weten. Ik help je graag op weg.

Een inspirerende groet van Arjanta

Bronnen: 

bron foto 4: www.thestables.com.au
bron foto 5:
www.homease.nl