Een kast als roomdivider

31-03-2020

Dit zijn de voordelen van een roomdivider

We zien steeds meer grote ruimtes in huizen. Dit oogt natuurlijk supermooi en is ook nog eens praktisch omdat je al je meubels er in kwijt kan. Het is alleen de kunst om een grote ruimte ook gezellig te maken. Dat wil nog niet altijd lukken en daarom is een roomdivider ideaal. Je kunt een grote ruimte in twee delen splitsen. Hiermee kan je een intieme en knusse ruimte maken. Je hebt meer privacy en er ontstaat ook een huiselijk gevoel. Het grote voordeel van een kast al roomdivider is dat je in een kast veel spullen kan opbergen. Ga je voor een open kast dan kan je al jouw mooie accessoires tentoonstellen en creëer je ook nog eens een sfeervolle plek in het interieur. 

Open of gesloten kast als roomdivider? 

Zowel een open als gesloten kast kan gebruikt worden als roomdivider. Ze hebben beide hun voor en nadelen. In een open kast kan je veel mooie accessoires zetten en je kan hem van beide kanten bekijken. Jouw kast zal echt een eyecatcher zijn in het interieur. Een ander voordeel aan een open kast is dat je door de kast heen kunt kijken. Logisch natuurlijk, maar dit zal ervoor zorgen dat jouw kamer ruimtelijk zal blijven ogen. Met een gesloten kast kan je op een makkelijke manier privacy creëren. Daarnaast is het handige aan een gesloten kast dat je er veel spullen in op kan bergen. Doordat de spullen achter deuren zit, zal dit strak en opgeruimd ogen in het interieur. Wanneer de kast gevuld is, zal deze ook geluiddempend zijn. Ga goed na welke kast jij mooi vindt staan in het interieur.

 

Hier moet je opletten bij de aanschaf van een kast

Wanneer je besloten hebt een kast als roomdivider te gebruiken zijn een aantal dingen erg belangrijk om over na te denken. Wil je een ruimte volledig in tweeën delen en het visueel contact zoveel mogelijk afsluiten? Dan is een dichte kast een goede optie. Wil je dit niet? Ga dan voor een open variant. Ga vervolgens na hoe hoog de kast moet zijn. Kies je voor een kast tot het plafond dan zal de hoogte van de kamer goed uitkomen. Wil je meer ruimtelijkheid in de huiskamer? Kies dan voor een variant die niet tot het plafond komt. Vervolgens is het belangrijk dat je nagaat hoe breed jouw kast mag zijn. Een smalle kast is wellicht al voldoende om een kleine onderbreking te creëren tussen twee ruimtes. Denk daarnaast ook goed na over lichtinval in de kamer. Als laatste is het belangrijk dat je nadenkt over welke stijl kast past in jouw interieur. Je zult het langst kunnen genieten van de kast wanneer deze helemaal naar smaak is! 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust, wij staan klaar voor advies. Bel ons: 035-879 60 32 of mail naar info@gigameubel.nl. Geïnteresseerd geworden in een kast als roomdivider? Kom langs in onze showrooms in Soest en Wommelgem daar staan interieurspecialisten klaar voor advies.