Een tafel in kerstsfeer!

10-12-2019

Vorig jaar waren de papieren sterren helemaal in, en heb ik er een paar gekocht, ook dit jaar komen die weer helemaal terug en heb ik er nog een paar bij gekocht! Ook koop ik vaak na de kerst wat accessoires in de sale, die ik dan het jaar daarop kan gebruiken. Het leuke daarvan is dat ik dan het jaar daarna allang vergeten ben dat ik het had gekocht, dan is het dus weer een verrassing!

Ster Boom

Behalve een echte kerstboom in huis worden er bij ons ook een paar winterse posters en veel sterren opgehangen.Verder heb ik een kerkje wat altijd bij mijn oma in huis stond en wat ik heb gekregen toen zij overleed. Een voor mij heel bijzonder item! Verder ben ik gek op lampjes en kaarsjes!

Maar dan die kersttafel. Het moet natuurlijk gezellig en praktisch zijn, zeker als je met veel mensen rond een tafel zit en er veel eten op tafel komt. Het belangrijkste is natuurlijk mooi servies! Wat zijn er veel soorten en maten, maar ik denk dat bij iedereen het mooiste servies op tafel komt met kerst! Zoals je misschien overal wel ziet is veel keramiek dit jaar in!

Een paar van mijn tips/suggesties voor servies, is het servies van Bahne&Co. Zij verkopen unieke ontwerpen zoals blauw/groene borden of kommen. Ook hebben zij speciaal voor de kerst een bord met sterretjes, helemaal in het thema! En natuurlijk horen daar ook mooie glazen en een waterkan bij!

Tafel Tafel

Ik heb gekozen voor een mooi zwart glitter tafelkleed, maar dan niet helemaal als tafelkleed maar gevouwen als een tafelloper. Een paar mooie sterren boven de tafel, wat mooie groene takken op de tafelloper of droogbloemen zijn ook helemaal hip dit seizoen. Mijn accessoires zijn dit jaar vooral goud kleurig! Past ook helemaal bij de kerstsfeer natuurlijk! Kaarsen horen er natuurlijk ook bij, maar je kunt ook een lampjes slinger over de tafel leggen als kaarsen te gevaarlijk zijn. Wat toffe kandelaars in het goud zijn, de kandelaar van Madam Stoltz, gouden kandelaar Branch, een leuke glazen waxinelichthouder van BePure. Zet het geheel stijlvol op het houten dienblad van VT wonen.

Kies voor 1 of 2 kleuren voor je accessoires, dat zorgt ervoor dat het rustiger oogt.

Ook voor je servies en schalen is het mooi om 1 of 2 kleuren te kiezen.

Ik hoop dat jullie wat ideeën hebben opgedaan voor jullie eigen kersttafel na het lezen van deze blog en voor meer kerst inspiratie kun je mij volgen op instagram @huisjeboompjeboys.

Fijne kerst allemaal! Liefs Wilma