Een wijnrek maken: de leukste oplossing om je wijn te bewaren

06-07-2018

Zelf een wijnrek maken

Kun je zelf een wijnrek maken? Ja, echt! Het resultaat is tof en je hoeft er maar een klein beetje creatief voor te zijn. Op internet zijn er veel verschillende manieren te vinden om een wijnrek te maken. Speciaal voor jullie hebben we er eentje uitgekozen, waarvan we haast zeker weten dat jij die ook kan maken.

Benodigdheden: Hout, extra lange spijkers, hamer en natuurlijk jouw favoriete wijn!

Zoek een stevige houten plak in de lengte van hoe groot je jouw wijnrek wilt hebben. Als je voor het wijnrek op de eerste (linker) foto gaat, heb je afhankelijk van het aantal wijnflessen dat je op het rek kwijt wilt hebben ook kleinere plakjes nodig. Deze plakjes bevestig je aan de grote plank. Timmer daarna de extra lange spijkers in het hout. Voor het wijnrek op de eerste foto plaats je deze recht op de kleine plankjes, zo kunnen de wijnflessen er niet afvallen als je de plak aan de muur hangt. Voor de variant op de tweede foto plaats je de spijkers iets schuin, zodat de wijnflessen op de spijkers kunnen leunen en zo aan de plank blijven ‘hangen’.

Houd je van simpel: dan is jouw wijnrek nu klaar! Zelf vonden we het een hele leuke toevoeging om wat krijtverf op het hout aan te brengen, zodat je met een krijtje bij de wijnfles kunt schrijven welke wijn het is. Of om onder aan het rek nog wat spijkers te bevestigen om glazen tussen te hangen. 

 
 Bron:  Shanty 2 Chic                                                                       Bron: Top Do It Yourself Projects

Creatief met andere meubels

Zie je het toch niet zo zitten om helemaal zelf een wijnrek te maken? Dan hebben we verschillende goede alternatieve voor jou. Wist je dat je sommige meubels die niet speciaal voor het opbergen van wijn gemaakt zijn, toch heel goed daarvoor gebruikt kunnen worden?

Kijk ons VTwonen pronkrek maar eens. Waarschijnlijk zie je direct hoe je dit als wijnrek kunt gebruiken, want het lijkt heel erg op het wijnrek dat het ook zelf kunt maken! Een voordeel: hij is direct te gebruiken! Daarnaast hoef je het rek niet aan de muur te bevestigen. En omdat je dit pronkrek schuin tegen de muur zet, heb je ook geen spijkers nodig om de flessen tegen het wegrollen te beschermen. De flessen blijven doordat het rek schuin staat, zelf liggen. Een oplossing die je natuurlijk ook bij je eigen gemaakte wijnrek kunt toepassen!

 

Toevallig ook nog op zoek naar glazen? Wij hebben dit toffe wijnglas voor je!

Onze wijnrekken

Natuurlijk is er ook de optie om gewoon een ‘kant-en-klaar’ wijnrek te kopen! Geen gedoe met eigen spijkers en een hamer, maar gewoon gelijk goed (hoewel we natuurlijk de grootste vertrouwen hebben in jouw do-it-youself kunsten!) Bij Giga Meubel hebben we een leuk assortiment wijnrekken en zelfs een gave trolley waar je plek hebt voor 9 van jouw favoriete wijnen!


 
Proost op een mooi wijnrek en een fijne zomer!