GIGA GUEST: 5 'Saaie-Muur-Tips' van Ilse

09-04-2016

Heb je ook wit geverfde muren? Maar mis je toch iets, de muren lijken zo kaal. Er is meer dan alleen een tulpenschilderij...

Tijdens de verbouwing van ons nieuwe huis hebben wij gekozen voor strak gestucte witte muren. We hoopten dat dit rust uit zou stralen, dit doet het ook zeker maar soms oogt het wat onpersoonlijk en kil. Wij hebben ons huis een gezellige en warme sfeer gegeven door het ophangen van een ixxi. Lees hieronder hoe je dit nog meer kunt doen.
 
1. Ixxi.
Op instagram kom je erg veel ixxi's tegen, maar wat is dat nou precies? Ixxi is een wanddecoratie bestaande uit vierkante kaarten en koppelkruisjes. Kaarten kunnen gemakkelijk worden gewisseld of aangevuld, zodat je ixxi up-to date blijft. Je kunt gebruik maken van de beeldenbank van ixxi, een grote collectie met veel beelden. Maar je kunt ook kiezen om van een eigen foto of foto's een ixxi te laten maken. De kaarten zijn 0,33 mm dik, kreukvast, vochtwerend en UV bestendig. Zelf heb ik gekozen voor een afbeelding van Pinterest, deze heb ik gebruikt voor de ixxi.
 

 
2. Love warriors.
Op dit moment is het helemaal hip, de love warriors. Dit zijn unieke 'treasures' die over de hele wereld verzameld zijn door een team van mensen. Love warriors zijn super stoere afbeeldingen die je kunt bestellen via internet. Zelf heb ik hier ook een muur mee gedecoreerd. Ik ben helemaal blij met het eindresultaat. Het geeft een speels maar stoer effect.
 

 
3. Lambrisering verven.
Het verven van een lambrisering is ook erg tof, door het verven van de helft van de muur geef je je interieur snel een nieuwe look. Belangrijk om de lijn met tape af te plakken op je muur om zo een strakke lijn te krijgen. Zelf zou ik dit nog graag op de slaapkamer willen doen achter het bed, wij hebben het hoofdbord weggehaald omdat deze zoveel stof stond te vangen. Nu mis ik toch iets achter het bed. De onderstaande inspiratie afbeeldingen heb ik gevonden via Pinterest.
 

 
4. Het neerzetten van lijsten
Ja je leest het goed, lijsten neerzetten en niet vast zetten. Zelf vind ik het zonde om voor alles gaten te boren in de glad gestucte muren, het neerzetten van lijsten geeft een mooi effect en het is gemakkelijk te wisselen. Zelf gebruik ik altijd grote zwarte lijsten.
 

 
5. Foto als behang
Wil je de ruimte nog groter laten lijken? Kies dan voor fotobehang, door de diepte van de foto lijkt de kamer nog groter. De onderstaande inspiratie afbeeldingen heb ik gevonden via Pinterest.
 

 
Liefs,
Ilse
 
@ilsedebruin
www.happyjune.nl