GIGA GUEST: Alweer Lindy haar laatste blog...

18-06-2017

Toen we maart 2016 de sleutel kregen van onze nieuwbouwwoning, wisten we direct dat we niet lang wilden wachten met het aanleggen van de tuin. We hebben dit ontwerp zelf getekend en gelukkig kon de tuinman al snel aan de slag. 
 

 
We hebben voor deze woning gekozen vanwege de grootte van de tuin (18.5m x 5.70m) en het parkeren op eigen erf. We woonden hiervoor in een jaren 30 wijk met smalle straatjes en vrij parkeren. Het was altijd "vechten" om een parkeerplek. 
Het rijtje bestaat uit 6 woningen en we hebben gezamenlijk gekozen voor een strakke, duurzame hout-betonschutting. Onze tuin is praktisch ingedeeld met strakke lijnen en qua kleur hebben we het rustig gehouden. 
 


Achterin de tuin staat ons hok met daarnaast de parkeerplaats. Omdat de tuin op het zuiden is, wilden we ook graag een plek in de schaduw. We hebben daarom een overkapping op maat laten maken die bevestigd zit aan het hok. Heel praktisch omdat het anders waarschijnlijk een loos hoekje zou worden. 
 


We hebben voor grote tegels gekozen; 60cm x 60cm, in een lichtgrijze kleur. Hiermee zijn 2 grote terrassen gecreëerd, een loungegedeelte en eetgedeelte. Verder hebben we gekozen voor een groot grasveld en drie borders met vaste beplanting. De border achterin scheidt het grasveld en het terras onder de overkapping van elkaar. Omdat je zo beschut zit, voelt het knus en gezellig aan. Het is een heerlijk plekje om te eten of een boekje te lezen. 
 


Inmiddels is men bezig een grote parkeerplaats aan te leggen achter ons en daarachter komt weer een rijtje met woningen. Om de inkijk tegen te gaan, hebben we een leiboom met stellage laten plaatsen. Qua beplanting hebben we het rustig gehouden, geen felle kleuren. De vaste beplanting bestaat uit groenblijvende kamperfoelies, witte hortensia's, siergras, laurier en lavendel. In de potten staan ook voornamelijk siergrassen, dit vind ik een fijn, fris sfeertje geven aan de tuin. 


 
De stijl en het kleurgebruik van binnen heb ik doorgetrokken naar de tuin; stoer, botanisch, hout, zwart, grijs en veel groen. We zijn ontzettend blij met onze tuin, iedere dag is het weer genieten. Laat de zomer maar komen!
Lijkt het je leuk meer te zien? Je kunt mij volgen via Instagram @inhuis_bij__linn88.
 
Liefs Lindy