GIGA GUEST: Anne Marije De Gelukkige Huisvrouw

30-08-2016

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik ben een nogal opruimerig en schoonmakerig type. Rust in mijn hoofd begint met een omgeving die rust uitstraalt doordat deze schoon en opgeruimd is. Zelf vind ik dat opruimen alles te maken heeft met het mooi stijlen van je huis. Hoe mooi je bank ook is als deze bezaaid is met koptelefoons, kleding en speelgoed komt hij niet goed tot z’n recht. En als je aanrecht vol staat is het lastig om mooie hoekjes te creëren met je prachtige servies. Maar ja, je hebt ook nog zoiets als #reallife. Om je huis schoon en opgeruimd te houden heb ik voor jou de volgende tips. Ik heb ze verdeeld over de verschillende momenten van een dag.


 
Zorg voor een opgeruimde slaapkamer. Schud ’s morgens nadat je wakker bent het beddengoed op, of leg het netjes open achteraan je bed zodat het kan luchten. Maak je slaapkamer verder glad voordat je gaat douchen of aankleden door de kleding van de dag ervoor op te ruimen of in de was te doen. Doe dit ook met de (eventuele) kinderkamers. Als je dan beneden komt is de bovenverdieping in ieder geval glad. Dit opruimrondje kost je ongeveer 10 minuten, maar het heeft een verbluffend resultaat namelijk dat je slaapkamer ‘s avonds als een hotelkamer voelt, zo heerlijk clean. 


 
Houd de eettafel zoveel als mogelijk leeg gedurende de dag. Ruim je ontbijtspullen op zodra je het ontbijt achter je kiezen hebt en berg je laptop op in de kast nadat je een ochtendje aan tafel hebt gewerkt. Ook de knutselspullen van kinderen kunnen na gebruik weer terug in de daarvoor bestemde opbergbakken. Juist door de eettafel leeg te houden, zorg je ervoor dat je huis al snel stijlvol oogt. Vaak is de eettafel een groot vlak in je woonkamer en wanneer deze is bezaaid met van alles en nog wat oogt dit onrustig. Zorg er in plaats daarvoor voor dat je wat moois op je tafel hebt staan wat de aandacht trekt zoals een vaas met een tak of een houten snijplank met diverse kaarsen. 

Verwerk de post en pakketjes die binnenkomen asap. Post die binnenkomt sorteer je en berg je gelijk op in de juiste map of gaat in de papiercontainer. Nog beter als je verder toch niks met de folders doet: zorg voor een nee-sticker op de deur. Goed voor het milieu en voor de rust in je brievenbus. Maak daarnaast pakketjes die binnenkomen gelijk open en bepaal of het retour gaat of kan blijven. Vervolgens leg je de inhoud van de pakketjes op de juiste plaats. Heb je bijvoorbeeld nieuwe schoenen binnen gekregen, berg dan de bon op bij andere bonnen (mocht er nog wat mee gebeuren) en zet de schoenen in je (schoenen)kast of trek ze gelijk aan. 


 
Zorg voor een glad aanrecht. Zet je gebruikte kopjes in de vaatwasser of zet vuile vaat in de gootsteen als je op een later moment wilt afwassen. Haal  regelmatig een doekje over het aanrecht zodat de broodkruimels en pastasaus verdwijnen en het aanrecht lekker fris ruikt en schoon is. Ook op het aanrecht is het leuk om een hoekje te maken met wat mooie keukenitems. Dit staat gezellig en zorgt ervoor dat de keuken meer is dan een plek om te koken. 

Doe voordat je naar bed gaat nog een klein opruimrondje. Schud de kussens van je bank op, zet de vaatwasser aan met de laatste vaat en breng de vuilniszak weg naar het restafval of deponeer hem in de daarvoor bestemde container. Natuurlijk heb je hier niet altijd zin in, maar de volgende dag is het een heerlijk gevoel als je beneden komt en de boel opgeruimd is. Zo kan je in alle rust ontbijten en met een goed gevoel de dag beginnen. 

See you next time,
 
Anne Marije (@wonenaandemadelief)