GIGA GUEST: Bedroom Makeover Bij Joke

10-02-2017

Jeej, eindelijk hebben we een weekend gevonden waarin we de slaapkamer aan hebben kunnen pakken! Het stond al een tijdje op de to-do list (waar geen einde aan lijkt te komen, omdat ik er elke keer weer iets nieuws aan weet toe te voegen, haha).
 
Ongeveer een jaar geleden kregen we de sleutel van ons nieuwbouwhuis. Toen waren alle wanden nog wit, een beetje kil. Omdat we binnen 4 dagen wilden verhuizen hebben we meteen, hup, een kleur op de wand in de woon- en slaapkamer gesmeerd. Beetje een impulsieve keuze en niet echt een succes zo bleek, want we vonden het na een paar maanden al niet zo mooi meer. In de woonkamer en slaapkamer hadden we voor een blauwgrijze kleur gekozen. Achteraf gezien niet een goede keuze. Afgelopen zomer hebben we de meubels pas gemaakt en het nieuwe bed besteld: het stond voor geen meter bij de kleur op de wanden, haha!
 
Dus, dan maar weer een nieuw kleurtje er over heen! In de woonkamer hebben we voor camouflagegroen gekozen. In de slaapkamer wilde ik nu graag een warme chique, maar ook stoere look. Het moest bij de vloer passen en bij de grijze stof van de boxspring. Ik had al nachtlampjes gekocht en de kleur van de muur is identiek aan de lampjes geworden (ton-sur-ton). De kleur is ‘Route’, donker kleigrijs. I love it! Wat een fijne knusse sfeer geeft deze kleur.
 

 
Een paar jaar geleden heb ik een oude legerkist wit geverfd, inmiddels was deze verf flink vergeeld en was het tijd voor een ander kleurtje. De kist heeft de kleur ‘Grind’ gekregen en we hebben er wieltjes onder gezet zodat ik ook in mijn eentje dit gevaarte kan verplaatsen. De kleur past goed bij het grijze kleurenpalet op de slaapkamer.
 

 
Om de ‘grijze massa’ te doorbreken heb ik groen toegevoegd; in de vorm van planten natuurlijk! De verzameling groene vrienden staat lekker fris. Onder andere Sansevieria, een supersterke plant. Ook een ideale slaapkamerplant: hij kan ook goed tegen koudere lucht (dus no problemo als je het raampje openzet om te luchten in de winter).
 
En omdat black mijn favorite color is, heb ik natuurlijk ook zwart aan het geheel toegevoegd, onder andere in de vorm van de bloempotjes, een handige opbergmand en het grofgebreide kleed van heerlijk zacht merinowol. Dat geeft dan toch weer een beetje die stoere look.
 


Jullie snappen natuurlijk wel dat wij heerlijk hebben geslapen in onze ‘nieuwe’ slaapkamer! Ik ben erg blij met het resultaat, het voelt knus, chique, maar toch stoer – precies wat ik wilde! Dus, er kan weer een klus doorgestreept worden op de to-do list! Op naar de volgende..
 
Liefs, Joke
@jo.at.home