GIGA GUEST: Belangrijke Tips Van Muk

25-09-2016

Afgelopen keer konden jullie lezen wat er bij het kopen van een nieuwbouw woning komt kijken. Dit keer laat ik zien hoe we met een klein budget de keuken en eetruimte hebben ingericht!
 
Ons huis was ons eerste huisje, dit betekende dat we op de inrichting van onze slaapkamers na, geen meubels in ons bezit hadden. Dit gaf ons veel vrijheid maar tegelijkertijd een hele hoop keuzes! Zodra we de keuze voor een vloer en de kleur op de muur hadden bepaald, konden we ook de keuken laten ontwerpen en bestellen.
 

 
De keuken moest een levendige uitstraling hebben met natuurlijke kleuren. We hebben daarom gekozen voor een wand van betonstuc aan de was- en kookzijde. Dit stucwerk hebben we laten behandelen met een speciale laklaag. Hierdoor kan ik er letterlijk een glas water tegenaan gooien zonder dat dit invloed heeft. Pastasaus op de wand? Simpelweg een doekje eroverheen en je veegt het schoon, ideaal!
 

 
Tegen deze wand hebben we gekozen voor een mat witte keuken met een mat blad van belgisch blauwsteen. Tegenover het werkgedeelte staat een zwart eiken kast, waar o.a. de koelkast en oven in verwerkt zijn. De kleur van deze kast valt in dezelfde kleurgroep als het werkblad, waardoor het toch een geheel vormt. Alle apparatuur komt van 1 merk, vaak krijg je een fikse korting als je meer dan 5 apparaten bij 1 merk koopt, een fijne meevaller!
 
Om binnen ons budget te blijven, heb ik alle potjes 2e hands gekocht. Wekelijks struin ik vintage winkels af voor leuke koopjes, een kleine opknap of schoonmaakbeurt, en ze zijn weer als nieuw! Zo heb ik ook een fijne brooddoos op de kop getikt en mooie waterkannen.
 

 
De eettafel is een ontzettend project geweest, deze komt van mijn oom en tante en was oranje-bruin. Mijn vriend bleek een verborgen talent te hebben en heeft hem eigenhandig opgeknapt. Hij kan nu makkelijk weer heel wat jaren mee! De tafel is 3 meter lang en biedt gemakkelijk plek voor 10 mensen, heel gezellig als we met veel mensen eten!
 
De eetkamerstoelen zijn van het merk HAY. Ik wilde graag verschillende stoelen om de tafel, voor een speels effect. Hier was alleen de man des huizes het helaas niet mee eens. Daarom hebben we gekozen voor 6 witte stoelen, met afwisselend een witte of grijs gestoffeerde binnenkant, een mooi compromis! Deze hebben we op de kop getikt bij een sample sale die we vonden via marktplaats, een absolute aanrader om in de gaten te houden voor goedkope design meubels!
 

 
De lampen boven tafel hebben we in de sale gekocht. Hier moesten we wel een tijd op wachten, maar bespaarde ons de helft. De lijsten achter de tafel zijn gevuld met veelal eigen foto’s, een stuk goedkoper dan posters en je hebt gelijk een persoonlijke touch in huis!
 
Benieuwd naar meer kringloop vondsten en budget tips ? Dat lees je in de volgende blog! In de tussentijd kun je me volgen via mijn instagram account: @muk.vl.
 
Tot de volgende keer!
 
Muk