GIGA GUEST: Betonmuur Van Rianne

12-04-2016

Wat doe je als je een wand hebt van 11 meter, beginnend in de keuken en die eindigt in de woonkamer? Wit? Erg safe, zou kunnen en geeft veel licht en rust. Tot we op het idee kwamen om de muur een betonlook te geven. Betonverf? Ik zeg doen! Voor een stoere, maar toch warme sfeer in huis.
 
Onze muur is behandeld met Ardex a950. Het product is officieel bedoelt voor het egaliseren van de wanden en plafonds voordat je die gaat bedekken met b.v tegels. Maar met de juiste aanbrengtechniek ook super stoer om de wand zo te laten zoals hij nu is!
 
Je moet wel even weten hoe je het product moet aan brengen, daar hebben we natuurlijk vakmensen voor. Het product moet redelijk snel worden aangebracht, omdat het snel droog wordt. Het wordt aangebracht met een veeg techniek en met een lichte schurende beweging wordt de muur aangezet.Het duurde een paar dagen voordat de muur droog was, dus het was voor ons beide heel spannend hoe hij uiteindelijk zou worden. En voor mijn oom ook (die is stukadoor) hij heeft de muur bij ons zo gemaakt en dit was ook voor hem de eerste keer! Het wachten kon beginnen.. 

Het duurde ongeveer een week voordat hij goed droog en uitgehard was, omdat we er natuurlijk toentertijd nog niet woonden en het een nieuwbouw woning is, zat er nog veel vocht in huis. We lieten de kachel niet aan lieten en hiervoor duurde het drogen iets langer dan normaal.Toen het net gedaan was, was de kleur taupe niet echt mijn kleur. Maar elke dag werd de kleur steeds lichter grijs en de vegen werden goed zichtbaar die bleven iets donkerder.


 
Na die spannende week zeg ik goed gelukt! Omdat het een nieuwbouw huis is betekend dat er nog veel vocht in de muren zit en dat moet er nog allemaal uit dus alles werkt nog. Hierdoor heeft de betonmuur op een plek een klein haarscheurtje en hier en daar wat donkere vlekjes en bobbeltjes. Maar dat maakt de muur juist zo stoer met een geleefde uitstraling. Gecombineerd met onze stoere meubels is de industriële look compleet!


 
Liefs Rianne,

 @aarnsrianne