GIGA GUEST: Binnenkijken bij Helga

27-12-2015

WIE BEN IK?
Hallo allemaal, ik wil me graag voorstellen. Ik ben Helga Spiering en woon samen met mijn man en vier kinderen (3 jongens van 13, 11 en 9 jaar en 1 meisje van 2 jaar) in Zeist. We hebben een twee-onder-een-kap jaren ’30 woning, waar we heel wat aan hebben opgeknapt en waarmee we eigenlijk nog steeds bezig zijn! Met (veel) kinderen ben je trouwens altijd wel aan het schuiven en veranderen en dat is alleen maar heel erg leuk!
 

 
INSPIRATIE 
Ik vind het super om als gastblogger voor Gigameubel over mijn grote passie – interieur en styling - te schrijven! Naast het posten van foto’s op Instagram (@silkandjute) hoop ik vanaf nu ook op deze manier anderen te kunnen inspireren en stimuleren op het gebied van inrichting, styling en trends op woongebied. Er is zo ontzettend veel moois en unieks, het lijkt me heerlijk om dat met jullie te delen! Zelf haal ik mijn inspiratie uit woonbladen, blogs, Instagram en het bezoeken van woonwinkels.
 

 
MIJN WOONSTIJL 
Ik geef jullie in deze kennismaking graag een kijkje in en rondom ons huis. Ik zou mijn woonstijl willen omschrijven als in de basis rustig en strak, aangevuld met een Scandinavische en vintage touch. Ik vind het erg belangrijk om de basis licht en neutraal te houden, omdat je deze niet zo snel meer veranderd en het overal bij matcht. Zo hebben we zowel beneden als boven een vrij lichte eikenhouten vloer en strak gestucte muren. Via accessoires zoals kussens, kleden, vazen, schilderijen, e.d. kun je vervolgens makkelijk kleur en een bepaalde stijl toevoegen. Groot voordeel vind ik, dat je deze zo weer kunt aanpassen, al naar gelang bijvoorbeeld het seizoen en je eigen smaak. Ik verander zo vaak van woonitems, dat mijn man en kinderen vaak verzuchten: “het is hier geen dag hetzelfde!”


 

 
ZIJDE & JUTE
Recent hebben we vrij snel achter elkaar veel meubels vervangen, deels omdat ze echt ‘op’  waren (bank en twee fauteuils), deels voor de ‘mooi’ (eettafel). Zo’n drastische verandering geeft direct een hele andere sfeer aan de woonkamer. Ik ben erg blij met het resultaat; het toont luchtiger, strakker en rustiger nu. Het is meer een eenheid, zonder dat het meubels zijn die qua materiaal, stijl en uitstraling precies bij elkaar horen. Want daar hou ik juist niet zo van, van een perfect bij elkaar gestylede inrichting. Het mag wel een beetje ‘schuren’. Daar komt overigens ook mijn Instagram naam @silkandjute vandaan; zijde en jute zijn elkaars tegenpolen; zacht en glad, versus ruw en stug. Zo ervaar ik dat de schoonheid van een oud huis met in tact gebleven stijlelementen sterker naar voren komt bij een wat strakkere inrichting, dan bij een inrichting afgestemd op het bouwjaar.  
 

 
KIDS & INTERIEUR 
Overigens vind ik het een hele uitdaging om het huis opgeruimd en gezellig te houden met vier kinderen. Wat er alleen al aan papier, werkstukken, etc mee van school naar huis komt… En dan heb ik het nog niet over het speelgoed. De oudste 3 hebben nu de leeftijd dat ze meer boven zijn, maar de jongste van twee jaar heeft haar domein toch nog echt beneden. Ik probeer haar roze verzameling en houten keukentje maar te zien als een waardevolle aanvulling op de styling ;)
 

 
TUIN-STYLING 
Aangezien de tuin een onlosmakelijk onderdeel van de uitstraling van je huis is, hebben we deze een paar jaar geleden laten aanleggen. We zijn nog elke dag blij met het resultaat; het past perfect bij onze woonsmaak en bij de jaren 30 stijl van het huis, maar heeft teven een moderne, strakke uitstraling.
 


Ik hoop dat je geinspireerd bent door mijn eerste blog en vergeet mij niet te volgen op Instagram: @silkandjute.

Liefs,
Helga