GIGA GUEST: Binnenkijken Bij Joke

27-01-2017

Wat vind ik het leuk dat ik gastblogger mag worden bij Giga Meubel! Ik hoop dat jullie mijn blogs met plezier gaan lezen. Mijn naam is Joke, ik ben 24 jaar en woon samen met mijn vriend Erik, Perzische kat Poes, kippen en twee bejaarde konijnen (ja, een beestenboel inderdaad!) in een klein dorpje dicht bij Leeuwarden. Sinds we in onze eerste koopwoning wonen ben ik veel bezig met mijn interieur en tuin. Regelmatig kondig ik thuis aan dat ik weer wat ga veranderen, Eriks reactie is dan: ‘Dat werd tijd, ik was hier al bijna aan gewend!’. Gelukkig laat hij me mijn gang wel gaan, haha!
 
Interieur en wonen echt een passie geworden. Ik ben zelfs een opleiding tot interieurstylist gaan volgen. Mijn doel is om de studie komend jaar af te ronden om vervolgens mijn eigen bedrijf te starten.
 


Urban jungle
We hebben veel planten in en om huis. Mijn vriendinnen noemen ons huis een echte ‘Urban Jungle’! Hmm.. Ik kan het niet ontkennen, en behalve binnenshuis hebben we ook de tuin vol staan met de meest uiteenlopende soorten planten. Vooral in de zomer is dat echt genieten. Geregeld komen vrienden voor advies over plantverzorging bij ons, want ook Erik heeft er veel kennis van.
 

 
Industrieel en vintage
Ik doe graag zaken met kringloopwinkels en kan uren op marktplaats zoeken naar leuke koopjes. Het leukste vind ik, als ik het zelf nog kan opknappen. Het wordt er nog leuker van als je het meubel helemaal naar je eigen hand kan zetten. Veel meubels in huis hebben we zelf gemaakt, zoals ons televisiemeubel, keukenkast, halmeubel en de kast in de badkamer. We hebben veel zwart gebruikt, voor een stoere look – Black is my happy color!
 
Ook hebben we verschillende groene accessoires en een camouflagegroene muur; een mooie combinatie met zwart. Metalen magazijnbakken, het gelaste onderstel van de eettafel, en de veelal zwarte frames die de meubels hebben gekregen, geven een industriële look. Als tegenhanger, om het geheel warmte te geven, hebben we veel gebruik gemaakt van hout en natuurlijke materialen. Voorbeelden hiervan zijn het sisal vloerkleed en de vele kussens en kleedjes.
 

 
De slaapkamer gaan we binnenkort aanpakken. Hou mijn blogs dus in de gaten als je benieuwd bent naar het resultaat!
 
Ben je nieuwsgierig geworden naar meer foto’s van mijn interieur? Bijna dagelijks post ik foto’s op mijn Instagramaccount: @jo.at.home
 
Hoop je daar ook te zien!
 
Liefs, Joke