GIGA GUEST: Binnenkijken Bij Marit

23-11-2016

Tussen de laatste verhuisdozen en met de natte verfspetters nog in mijn haar, zit ik nu mijn allereerste blog te typen. Ik ben Marit (25) en hou erg van fotograferen. Dit pas ik o.a. toe voor mijn webshop die ik vorig jaar opstartte met mijn handgetekende illustraties. Door het fotograferen en het maken van opstellingen voor mijn producten, is mijn passie voor interieur weer helemaal naar boven gekomen.  
 
Als kind was ik altijd al in de weer met een architectensjabloon die mijn vader mij had gegeven. Toen ik eenmaal een eigen slaapkamer kreeg en die zelf mocht inrichten, was dan ook het eerste wat ik deed een plattegrond maken en alle meubels die ik had tekenen en uitknippen. Ik legde ze op de schets van de ruimte en begon verschillende mogelijkheden voor de inrichting te bedenken. 
 
Aangezien je als kind niet zomaar op je fietsje stapt om de woonwinkels in te duiken, ging ik dan ook vaak met plakfolie en stoffen zelf aan de haal. Mijn moeder leerde mij hoe de naaimachine werkten en mijn vader legde uit hoe ik de figuurzaag in bedwang kon houden. Zo kreeg mijn kamer toch die mooie lampjes, eigen kussens en beplakte ik de lades van mijn bureau met alle kleuren folie en pakpapier.
 

 
Toen ik 2,5 jaar geleden mijn liefde Patrick leerde kennen, hebben we een tijd veel gereisd, een passie die we samen delen. Dat we dan ook na een half jaar een klushuis kochten in Zoetermeer, hadden we, net als een hoop anderen, niet gedacht. Maar het kwam op ons pad en voelde goed, dus waarom niet deze uitdaging met letterlijk beide handen aanpakken?
 
Het huis wat we kochten was op zijn zachts gezegd niet bewoonbaar/leefbaar meer. En onze klus ervaring… Tja, we kunnen goed knutselen, daar houden we allebei erg van, maar of we daar een heel huis van kunnen bouwen? 
Met youtube als hulplijn hebben we alles aangepakt. Leidingen, elektra, hier en daar een muurtje meer of minder, alles ging tegen de vlakte en hebben we samen weer opgebouwd. Echt alles in huis hebben we zelf gedaan, behalve het stucen, daar hadden we toch echt even de kracht niet meer voor. 
 


Maar nu, na 2 jaar, zijn we heerlijk aan het inrichten en vindt alles zijn plekje in huis. Voor mij het leukste deel van dit avontuur! Eindelijk kunnen alle ideeën worden uitgewerkt. Er is niets heerlijkers dan werken op een “wit doek”. 
 
Gelukkig hebben mijn vriend en ik zo goed al dezelfde smaak. Wat erg fijn is met inrichten. We hoeven geen compromissen te sluiten en ik mag lekker mijn gang gaan. Behalve dat de Portugese tegeltjes toch echt alleen op de wc boven mochten, en nergens anders!
 

 
De meubelen en accessoires stromen langzaam binnen en er ontstaat een samenhangende mix van verschillende stijlen. Onze basis is industrieel met ijzer, hout en aarde tinten. Omdat ik deze stijl op zichzelf wat kil en donker vind aanvoelen, combineren we dit met Scandinavische elementen, zoals witte wanden en zachte materialen als wol en katoen. Ik hou erg van het palet wit, zwart, hout en beton. Maar omdat ik wel van een beetje kleur hou, vind je ook wat etnische elementen terug in ons interieur. 
 

 
Naast het feit dat shoppen naar nieuwe meubelen en accessoires natuurlijk een van mijn grootste hobby's is, maken we ook veel zelf in huis of passen we dingen aan naar onze smaak. Zo hebben we ons aanrechtblad een betonlook gegeven door er betonciré op te smeren en zijn we bezig met het maken van een tv meubel van overgebleven pallethout.
 

 
We zijn nog niet helemaal klaar met klussen en inrichten, maar ik ben blij dat het al gelukt is om van een kleine oude arbeiders woning van 67m2, een fijne plek te maken waar we graag zijn.
 
 
Liefs,
 Marit
@dutchhomedeco
 
PS Wat vooraf ging ;)