GIGA GUEST: Binnenkijken bij onze nieuwe gastblogger Renee

09-03-2017

Leuk dat je de tijd neemt om mijn allereerste blog te lezen! Wat een eer om voor Giga Meubel twee keer per maand te mogen schrijven over één van mijn passies; interieur! Met deze eerste blog geef ik jullie een kijkje bij mij binnen, oftewel; een binnenkijker…Ik ben Renée, 26 jaar geleden werd ik op 20 juli geboren in het oosten van het land. Ja, ik ben er zo eentje; een meisje van het platteland. Ondertussen heb ik echter de weilanden ingeruild voor een achtertuin van 8x8 m. Sinds eind 2016 zijn mijn vriend en ik namelijk trotse eigenaar van onze huisje in een heuse stad.
Na twee maanden klussen (en op wat kleine #%$^& klusjes na) zijn we helemaal gesetteld en dolblij met het resultaat. Stel je even voor; de muren waren eerst paars… Voor alle Villa Achterwerk kijkers; Purno de Purno-paars. Ohja, mét geel..
Maar na een paar potten witte, grijze en groene verf zien we daar gelukkig niets meer van terug. Met deze kleuren kreeg de benedenverdieping gelijk een totaal andere uitstraling; warm en stoer! Precies het sfeertje dat we graag wilden creëren.Naast een nieuw kleurtje om de muren hebben we ook een nieuwe vloer gelegd, het aanrechtblad gerenoveerd én allemaal nieuwe meubels aangeschaft.
Gelukkig hebben mijn vriend en ik (redelijk) dezelfde smaak en konden we gericht gaan zoeken. Stoere, industriële meubelen! Niet té stoer, want de vrouw in mij mag natuurlijk niet vergeten worden.
Elke meubelzaak zijn we er voor afgestruind; heel Nederland zijn we er voor door gereisd. Maar met heel veel plezier (en af en toe een mini-ruzietje als we het toch niet helemaal eens waren met elkaar) en met een resultaat waar we erg gelukkig mee zijn!Decoratie maakt een huis tot een thuis, dus mogen uiteraard niet ontbreken. Ik ben dol op boho-printjes, cactussen en toffe posters. Daarnaast spendeer ik graag mijn vrije zaterdag aan een dagje kringloop-hoppen. Echt, als je goed je best doet, vind je daar echt de meest fantastische spulletjes.Onze kast (Giga Meubel!) is gemaakt van staal en oud botenhout. Gezien het een open kast is, vraagt deze om mooie decoratie én kringloop-/vintagevondsten. Zo staat er bij ons een oude naaimachine in, vond ik een eeuwenoud boek en een prachtige ouderwetse koffer. Door deze spullen te combineren met nieuwe producten ontstaat er een heel fijn geheel.
Het oude botenhout vind je trouwens veel terug in ons interieur, zowel de kast, salontafel en de pianokruk zijn van dit mooie, robuuste materiaal gemaakt.Ook onze eettafel is van stoer, onbewerkt hout gemaakt. Samen met de verschillende stoelen (ik ben overigens nog opzoek naar twee stoelen; staal en donkerantraciet, tips zijn welkom!) is het echt een hele fijne plek om met z’n tweetjes of met vrienden/familie te eten of een wijntje te drinken.
Onze keuken heeft ook een kleine make-over ondergaan. Voorheen kende de keuken een paarse (daar is ‘ie weer) achterwand en een houten aanrechtblad. Het aanrechtblad heb ik met een speciaal betongoedje opgepimpt tot wat het nu is. Met houten, groene en donkere accessoires is de keuken helemaal af! Oh, en ik ben dol op leuke cuisine-postertjes!

Deze posters/plaatjes komen ook terug in de woonkamer. Zo heb ik een lijstje met het Melkmeisje van Vermeer en een kaart van onze stad én onze geboorteplaats (mijn vriend en ik zijn in hetzelfde dorp geboren).We zijn nog druk opzoek naar leuke wanddecoratie voor de muur achter de eetkamertafel. Vele woonbladen, Pinterestpagina’s en Instagramaccounts heb ik hier al voor geraadpleegd, maar ik blijf het lastig vinden. Om het huis een extra persoonlijk tintje te geven, wordt het sowieso iets met onze reisfoto’s. In een latere blog zal ik jullie meenemen in deze zoektocht mét het uiteindelijke resultaat (ook een mooie stok achter deur om nu eens knopen door te hakken ;).

Bedankt voor het lezen van mijn allereerste blog voor Giga Meubel. Als je enthousiast bent geworden over mijn interieur kun je me volgen via Instagram ; @chezrenee.

Tot over twee weekjes!

Liefs, 
@chezrenee