GIGA GUEST: Blauw, ik hou van jou!

29-02-2016

Mijn muur is blauw! Zoals ik jullie de laatste keer vertelde stond de afspraak met de schilder weer gepland. En joepie hij is langs geweest. In mijn keuken wordt duidelijk dat ik een voorliefde heb voor groen, maar blauw doet het ook zeker net zo goed hier. Ik heb vorig jaar niet voor niets gekozen voor een diep donkerblauwe bank.

Ik weet niet ik heb die voorliefde altijd al gehad. Als er een nieuwe bank zou komen, moest deze blauw zijn. Een grijze of witte bank viel hier sowieso af, te veilig & te Scandinavisch voor mij.

Bruintinten ben ik allergisch voor en een hele hippe knalkleur vond ik te trendgevoelig, vooral omdat hier in huis veel veranderd. Als ik dan na een jaar moet zeuren om een nieuwe bank, krijgt mijn wederhelft denk ik echt een rolberoerte. Dus zodoende kwam ik uit bij heel donkerblauw. Nog geen moment spijt van gehad Vorig jaar net na de verbouwing, combineerde ik de bank met een heel oud Perzisch tapijt, koperen en cognac accessoires. Dat was de reden dat ik voor een terra muur ging. (I know, ik spreek mezelf misschien iets tegen. Terra valt in het rijtje bruin, maar ik noemde mijn muurkleur cognac! ;-) Prachtig geheel gaf het, maar toen het tapijt moest wijken voor een ander exemplaar ….brrrrr….. #wasechtnietzomooimeer.

Oke, ik geef het toe! MAANDEN heb ik gezeurd en afgelopen week kreeg ik mijn zin. Het geeft echt zo’n mooi rustig geheel bij de bank. Ik heb gekozen voor een blauwtint die niet echt blauw lijkt. Snappen jullie het nog? Ik bedoel eigenlijk dat hij overdag meer grijsblauw is en ‘s-avonds is de muur gewoon donker, of zoiets. Je kijkt in ieder geval tegen een donker, rustig vlak aan. Als je op de hoek van de bank zit dan loopt de bank gewoon heel mooi over in de muur. Mijn industriële kast met de daar bijbehorende inhoud springt er ook ineens uit. Ik ben verliefd!

  

Bij een nieuwe muurkleur moeten natuurlijk ook nieuwe passende accessoires….vind ik! Groen gaat hier nooit weg in huis en past er gelukkig nog prachtig bij. Wel heb ik alle cognac spullen eruit “gebonsjoert”. Te onrustig werd ik daar van. Grijs, dat moest het worden! Aangezien ik ook al een gave betonnen lamp in bezit heb vond ik dat er mooi passend bij. Nieuwe poef, plaid, schaapje, kussentje, kaarsjes en ik ben weer in balans! Heb ineens weer een heel ander huis.Heb gelijk maar “misbruik” gemaakt van de rondlopende schilder hier in huis, want naast mijn blauwe muur is hij nu de trap wit aan het verven (stond ook nog op mijn wishlist) en het muurtje in de keuken van een krijtbordverfje aan het voorzien. Ik zeg altijd maar zo…#busjeverfiszogehaald ;-)

 

To be continued!

 

Liefs Sandra

_finntage