GIGA GUEST: BOYZZZROOM

19-03-2017

Vaak merk ik dat slaapkamers een "ondergeschoven kindje" zijn in de afwerking van je huis.
Dat was bij ons ook het geval. De prio heeft toch eerst echt je leefruimte, althans bij ons. Eigenlijk snap ik daar achteraf helemaal niets van, want nu de slaapkamers bij ons af zijn, slaap ik echt zoveel gezelliger!
 
Na de grote verbouwing twee jaar geleden , was de basis in de slaapkamers aanwezig, maar daar was dan ook alles mee gezegd ;-)
Strakke wanden, nieuwe vloeren en verder…tja verder…. stond er een bed in. Dit was zowel bij ons als op de slaapkamer van Finn het geval.
 
Eerst was Finn aan de beurt! Dus zodoende zijn we daar de afgelopen tijd mee bezig geweest.
Een coole stoere jongenskamer moest het worden!
Gelukkig heb ik hem een ajaxkamer, brrrrrrrr, uit zijn hoofd kunnen praten. ;-)
 
Uiteraard wilde ik wel dat de stijl van Finn's nieuwe kamer in ons Finntage huis moest passen, want ik hou ervan als alle ruimte's in huis op elkaar aansluiten qua stijl.


 
Groen of blauw moest het worden.
De kamer van Finn is helaas niet zo groot, dus ik koos ervoor om een lambrisering te schilderen in plaats van een hele wand tot bovenaan ( dit kan nogal een donker benauwend gevoel geven ). 
Tijdens het schilderen bedacht ik me dat het me wel leuk leek om de hoek om te gaan en het zijmuurtje mee te pikken in dezelfde kleur. Zo lijkt het optisch dat het bed in een soort van nis staat.
 
Weer een stapje verder bij het einddoel, nu moest het thema gekozen worden en Finn kwam zelf met NEW*YORK*CITY  
Ik bestelde in de eerste instantie drie posters in drie verschillende maten en hing deze trapsgewijs op boven zijn bed.
Via marktplaats liep ik tegen een oude legerkist als “nachtkastje”en wat oude amerikaanse nummerborden aan.


 
Ook wilde ik perse een palletbed, ik weet niet hoor… maar eenspersoonsbedden zijn eigenlijk best lelijk ;-) ik ben tot op heden niet tegen een cool exemplaar aangelopen, dus een palletbed was de opdracht.
Een stoer gestoffeerd dik matras erop en voila! Daar wassie. Ik wilde de pallets eigenlijk passend onder het matras, maar bij het uitmeten en neerleggen in de kamer ontstond direct een leuk hoekje aan het voeteneind, met wat kussens erop. Een klein extra chilplekje! ;-)
 
Een locker als kledingkast ernaast geeft net dat stoere pittige effect. Voor extra aankleding koos ik voor sterverlichting, een oude camera en olielampen. Niet helemaal NYC maar wel passend in het stijltje. En uiteraard mochten wat planten ook niet ontbreken in deze kamer. Ik schilderde wat kleine terra cotta potjes in dezelfde muurkleur, voor een ton sur ton effect!


 
Als plaid heb ik een grote oude verhuisdeken van de legerdump op  bed gelegd.
Ok…ik ben wel eerlijk…. ik heb hem geloof ik 5 keer moeten wassen…Poe heej…. ik wil eigenlijk niet weten waarvoor hij gebruikt is ;-) #maaarrrrhijruiktnufrisenfruitig!
 
Als detail kocht ik 3 kartonnen letters voor aan de muur , uiteraard de letters N.Y.C.
Deze waren origineel wit maar een zwarte spuitbus doet wonderen!
 
Finn is blij met zijn nieuwe stoere jongenskamer! Mama ook ;-)
 
Onze slaapkamer is ook onder handen genomen, maar hierover meer in mijn volgende blog!
 
Tot snel
 
Liefs Sandra
@_finntage