GIGA GUEST: Combineer En Creeer Met Marit

31-12-2016

Ons huis is een kleine arbeiderswoning uit 1950. Toen we het kochten was het van binnen erg gedateerd. Zo was bijna iedere muur voorzien van een houten lambrisering in een mooie kleur geel en had menig oud bewoner zijn sporen achter gelaten. Ja, we kwamen bijzonder merkwaardige dingen tegen.
Kortom alles eruit!
 
Tijdens het opbouwen hebben we voor een moderne afwerking gekozen. Alle muren zijn strak wit gestuct en in elke ruimte hebben we led-spotjes in het plafond geplaatst.
 
Omdat de basis van het huis nu heel strak en wit is, iets wat ik erg mooi vind, maar mij niet de warmte geeft die ik graag voel, is onze inrichting een combinatie van oud en nieuw geworden.
 
In mijn interieur vind ik het heel leuk om te spelen met strakke nieuwe en gebruikte oude spullen.
Hierdoor voelt het wel alsof je in een huis binnenkomt van een jong stel, maar straalt het ook de gezellige knusheid uit die mij thuis doet voelen.
 

 
Zo heb ik verschillende combinaties gemaakt waarbij zowel oude als nieuwe accessoires goed samen gaan en een samenhangend geheel vormen.
 
Zo hangt er boven onze eettafel een lamp gemaakt van wit marmer in een strakke cilindervorm, gecombineerd met een oud strijkijzer snoer en een gebruikte koperbuis. Voor een extra vintage effect hebben we er “gloeidraad” led-lampen ingedraaid, deze geven een mooi warm licht af en zien eruit als een oude gloeilamp, maar worden niet warm en zijn energie zuiniger.
 

 
In bovenstaande foto’s kun je zien dat moderne grafische strakke vormen uitstekend samen gaan met oude materialen. Ik heb onder andere een moderne geometrische vaas gecombineerd met een stolp, waarbij voor de voet van de stolp een oude deegstempel uit India is gebruikt. Alleen de vaas zou ik te strak vinden, maar door deze combinatie geeft dit plekje wel de knusheid die ik zoek.
 

 
In het zitgedeelte heb ik een leren bank, een oude kruk en een tv meubel van gebruikt pallethout, gecombineerd met een wit grafisch vloerkleed en een strakke bijzettafel van blank hout.
Een duidelijke combinatie van nieuw en oud, modern en vintage.
 
Het is de trend om nieuwe meubelen er al gebruikt uit te laten zien. Kortom, oud hoeft niet gelijk ouderwets te zijn en gaat goed samen met moderne strakke meubelen en accessoires.
 
Dit was mijn laatste blog alweer voor dit jaar! Natuurlijk volgen er volgend jaar nog veel meer, maar voor nu de beste wensen en een heel gelukkig nieuwjaar!
 
Liefs,
Marit
@dutchhomedeco