GIGA GUEST: Creatief Met Kim

16-01-2016

Creativiteit is er bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader werkt in de bouw en realiseert de mooiste panden. Mijn moeder haakt de mooiste kussens, plaids en accessoires en heeft mij vroeger in de meest modieuze, zelfgemaakte pakjes gehesen. Ieder heeft zo zijn vakgebied in de rest van mijn familie. Van boekbinden, beeldhouwen tot schilderen, super leuk! 

Ik hou er echt van om creatief bezig te zijn en iets te creëren wat geheel naar mijn eigen wens, smaak en stijl is. Dat maakt het voor mij uniek.  Op interieur gebied ben ik ook graag creatief bezig. Heb je dat ook wel eens? Dat je in een winkel loopt en denkt: ' WHAT!? 500 euro!? Dit kan ik zelf ook wel maken'.  Ik heb dat namelijk erg vaak! In mijn hoofd bedenk ik dan wat ik voor materialen nodig heb en waar ik dat vandaan kan halen. Ik kan uren door Pinterest scrollen om net dat voorbeeld of idee te vinden wat ik leuk vind.

Voordat ik mijn interieur ging samenstellen wist ik dat ik een stoere salontafel wilde. Mijn appartement is vrij klein en bevat verder geen eettafel. Mijn salontafel is dus ook het middelpunt van mijn huis en ik wilde er echt iets moois van maken. Ik hou van grove, stoere en oude materialen.  Een deuk, vlek of kras vind ik geen probleem, het geeft karakter en laat zien dat spullen leven. Niet alles hoeft zo netjes en strak, een beetje outside the box denken maakt het geheel net een beetje spannender. Bij de karwei scoorde ik een oud steenschot. Geheel bedekt met cementresten en steentjes. Je moet er wat voor over hebben zeggen we maar, want ik heb het schot uren met de tuinslang schoongespoten en geborsteld. Uiteraard met een beetje hulp van mijn vader, want die weet altijd precies welk borsteltje en tangetje ik nodig heb. Ik heb het schot niet helemaal schoongespoten,  want zoals ik al zei, hou ik wel van een beetje karakter en geven de cementresten het schot een gave oude look.   Voor het onderstel wilde ik graag grote grove wielen. Helaas kon ik deze in de winkels niet echt vinden en oogden ze voor mij net iets te nieuw. Uiteindelijk heb ik ze via marktplaats weten te bemachtigen en het was ook nog eens een koopje! Daar kan ik zo blij van worden! Precies hetgeen wat ik voor ogen heb en ook nog eens spotgoedkoop, wat wil je nog meer? Het zijn grote wielen en op sommige plekken zijn ze een beetje verroest. Je raadt het waarschijnlijk wel al, ik hou daar juist wel van haha. Naast mijn salontafel heb ik ook een schilderij opgeknapt. Mijn oma heeft tijdens het opruimen van haar zolder een oude klassieke lijst gevonden. Deze heb ik zwart gespoten en vervolgens heb ik er een stoere foto van Kate Moss ingedaan. Ik heb de lijst bewust zwart gespoten om hem een stoere look te geven. Het contrast tussen klassiek, stoer & edgy vind ik gaaf en maakt het apart. Ik ben echt van mening dat een interieur niet duur hoeft te zijn en dat je met de leukste ideeën, spullen en creaties een super leuk interieur kunt creëren. Natuurlijk heb ik alweer wat projectjes op mijn to-do list staan. Zo wil ik nog een bankje maken waar ik mooie kaarsen en lijsten op kan zetten en wil ik wat oude deuren opknappen. De eindresultaten zien jullie vast en zeker op mijn instagram terugkomen, wordt vervolgd!

Liefs Kim
@industrial.interieur