GIGA GUEST: De Badkamer Van Lindy

12-02-2017

De afmeting van onze badkamer is 2.30m x 2.13m, niet een hele grote ruimte dus over de indeling hebben we heel goed nagedacht. Bij de bouw van ons huis was het zo dat er bij de koopsom een standaard/basic badkamer inbegrepen zat. Hier hebben wij niet voor gekozen omdat we echt het "spa-gevoel" wilden creëren. 
We zijn gaan speuren op het internet en al gauw kwamen we bij betonstuc/betonciré uit. We konden kiezen uit een hele hoop kleuren, maar uiteindelijk is het een grijstint geworden. Omdat de ruimte niet heel groot is hebben we één hele wand en de koof achter het toilet laten stucen. Het bestaat uit twee lagen betonstuc, vervolgens is het geheel opgeschuurd en afgelakt met een vernislaag. Het is geheel waterafstotend en makkelijk te reinigen met groene zeep. Op de overige wanden zitten witte, rechthoekige tegels (50 cm x 30 cm) en op de vloer hebben we gekozen voor vierkante, antracietkleurige tegels (30 cm x 30 cm). 
In het toilet beneden is de koof ook grijs gestuct en er zitten dezelfde tegels op de wand. Zo is er eenheid ontstaan tussen beide ruimtes. We hebben ervoor gekozen om een lang, steigerhouten meubel met deurtjes, op maat te laten maken (140 cm x 40 cm). Hierin staan drie bakken waar we al onze spulletjes in kwijt kunnen. Het steigerhout is geïmpregneerd dus het kan prima tegen water.

De waskommen, ja dat was nog even een dingetje. Dat het er twee zouden worden, dat was zeker! Maar er is zoveel keus qua vorm, kleur en materiaal. Het zijn twee zwarte waskommen van natuursteen geworden met een hoge RVS kraan. Het gebruik van RVS hebben we ook terug laten komen in de douchehoek en toiletaccessoires. Alles uit dezelfde serie.Door de enorme spiegel van 130 cm x 70 cm lijkt de ruimte groter. Hier hadden we overigens mazzel mee, we hebben deze voor een prikje via marktplaats kunnen kopen(nieuw in doos) en er zit verlichting en verwarming in.  Jaja luxe :) 

We hebben een ruime inloopdouche van 100 cm met één glazen wand. Je zou denken: dan wordt alles toch zeiknat? Nou dat valt echt reuze mee :). We hebben een goede afzuiging, een radiator en vloerverwarming dus alles is zo droog.  Mijn "groenverslaving" heb ik door middel van planten en accessoires ook terug laten komen in beide ruimtes. 
 


Ik ben nog steeds ontzettend blij met de keuzes die we destijds hebben gemaakt. Het sfeertje dat we wilden creëren is zeker gelukt, iedere dag is het weer genieten! 


Lijkt het je leuk om meer te zien? Dagelijks post ik een foto uit mijn interieur op Instagram @inhuis_bij__linn88. 

Liefs Lindy