GIGA GUEST: De keukendroom van Sandra

03-02-2016

Sinds ik me kan herinneren heb ik altijd gedroomd van een woonkeuken. Toen we dit huis kochten kwam die wens in vervulling, zoals ik jullie eerder vertelde wonen wij in een splitlevel woning en zodoende is onze keuken gevestigd op 1 losse verdieping in het huis.

De keuken is echt mijn favoriete plek in huis! De sfeer, het licht, heerlijk! Ik heb echt geprobeerd om er een tweede huiskamer van te maken.Vorig jaar tijdens onze grote verbouwing hadden we de mogelijkheid om van de keuken en de bijkeuken een grote ruimte te maken. Sjeminee en daar heb ik over getwijfeld! Waarom eigenlijk? Daar snap ik nu echt helemaal niks meer van.

Ik zag er zo tegenop, breekwerk, minder opbergruimte, maar wat een ruimte hebben we er voor terug gekregen. Geen moment spijt van gehad!

Met het uitzoeken van de nieuwe keuken had ik 2 wensen:
1. Een vrijstaand fornuis
2. Een knalrode koelkast.

Op de plek waar nu de koelkast en de industriële open kast staat bevond zich dus eerst onze bijkeuken, ik kan me daar helemaal niets meer bij voorstellen. Mijn 'rode vriend' heeft ervoor gezorgd dat onze keuken als hoofdkleur groen heeft gekregen, dat groen en rood past zo mooi bij elkaar. Het geeft een heel 'cosy' en retro geheel.Wat ook zo heerlijk is aan deze plek is dat er een groot balkon grenst aan de keuken op het zuiden, dus de hele dag de zon erop! De deur van de keuken kan hier gerust in Maart al open staan, het geeft me een heerlijk vakantiegevoel als ik vanaf het balkon maar een heel klein stukje naar de koelkast loop om mijn rosétje bij te vullen ;-)

Omdat onze keuken vrij strak is, wilde ik een contrast maken met de eethoek, daar moest een mooie vintage houten ronde tafel komen, en warempel…ik liep er zo tegenaan. Slechts 20 km verderop via marktplaats, mijn mooiste vondst ooit! In eerste instantie had ik ze gecombineerd met 4 dezelfde stoeltjes, maar zoals ik jullie in mijn vorige blog vertelde kreeg ik daar ineens de kriebels van.Kreeg er een beetje een “saai” gevoel van en ben dus op zoek gegaan naar 3 bijpassende exemplaren in de kleur zwart . Mijn ronde sisal kleed heb ik ingewisseld voor Klara de Koe en de vogelschilderijtjes heb ik ingeruild voor Flappie!

Sinds 2 weken heb ik voor mijn gevoel gewoon een nieuwe keuken. Het maakt het net allemaal wat pittiger en een stoerder geheel bij elkaar. Dit blijft voorlopig! ;-)
 

Liefs Sandra
@_finntage