GIGA GUEST: De kracht van zwart

12-03-2017

Nu de eerste zonnestralen van 2017 zich hebben laten zien, ga ik het hebben over de kleur zwart. Want ik word erg blij van de zon.. maar ook van intens zwart! Zwart wordt door velen gezien als een trieste kleur. Daar ben ik het totaal niet mee eens! Ik merk in mijn omgeving dat veel mensen een beetje bang zijn voor donkere kleuren in het interieur. Als je het aan mij vraagt, kan een donkere kleur veel kracht toevoegen. Op een donkere wand komen vaak accessoires veel mooier uit.
 

 
Het zorgt voor sfeer en dat het interieur langer fascineert. Ik hou van het stoere, mysterieuze, wat zwart uitstraalt. Een combinatie met grijs zorgt voor een rustig geheel en zwart combineren met hout geeft een stoere look. Ook past zwart goed in een wat chiquer interieur.
 
Ik trek mijn stijl graag in alles door, het blijft niet alleen bij het interieur. Ook met kleding shoppen trek ik vaak zwart uit de rekken. Maar daar ben ik gewoon erfelijk mee belast, mijn moeder draagt ook graag zwart. Het zal je dan ook niets verbazen dat het laatste shirtje wat ik kocht zwart was, met de tekst ‘Addicted to black’! (sorry, off-topic)


 
De slaapkamer heb ik even geleden al een donkere kleur gegeven en in de woonkamer zou ik wel zwart willen. Op instagram zie ik prachtige interieurs voorbijkomen met zwart op de wanden, prachtig! Maar Erik ziet me aankomen, voor de derde keer in een jaar een wand verven. Ahum, ik denk dat ik mijn veranderdrang even een halt moet toeroepen…  
 

 
Een zwarte wand iets te heftig voor je? Het is zeker een spannende kleur en kan in een kleine ruimte ook benauwend werken doordat het lichtabsorberend is. Wil je het wat subtieler aanpakken, kun je met zwarte accessoires een statement maken. Het zal echt een blikvanger zijn in je interieur, wanneer je op deze manier contrasten in een wat lichter geheel aanbrengt.
 

 
Zwart de kleur van somberheid of zelfs dood? Als je het aan mij vraagt absoluut niet, en veel interieurstylisten sluiten zich hierbij aan. Als je zwart goed toepast in je interieur is het juist stoer, indrukwekkend en op een zekere manier ook elegant en chique. Deze donkerste kleur uit het hele kleurenspectrum is en blijft mijn happy color!
 
Kom je meer inspiratie op doen op mijn instagramaccount?
 
Liefs Joke,
@jo.at.home