GIGA GUEST: De Nieuwe Stoelen Van Marit

21-12-2016

Al bijna 2 jaar geleden viel ons oog op een paar hele mooie eetkamerstoelen. Allebei waren we opslag verliefd en concludeerden we dat hoe ons huis er ook uit kwam te zien, deze er sowieso in moesten komen.
 
Nu vind ik het hartstikke mooi om verschillende stoelen aan de tafel te hebben staan, vooral die draadstoelen in meerdere uitvoeringen zijn mijn grote favoriet. Ook is een bankje zeker niet weg te denken in mijn droomhuis, maar waarom staat dat allemaal dan niet om de eettafel heen?
A. Omdat ik even dacht dat mijn vriend zijn nieuwe liefde had gevonden en ik ze ook erg mooi vind, dus zijn avonden van discussie overbodig.
B. Soms moet je ook gaan voor praktisch en kijken naar de situatie in plaats van met een trend meegaan omdat je dat zo mooi vindt.

 
De plek waar wij de meeste tijd doorbrengen in huis is aan de eettafel. Mijn vriend en ik werken allebei veel thuis. Soms doe je dat lekker met je laptop op de bank of in bed, maar de ervaring leert ook dat dat zwaar funest is voor je nek. Daarom is een stoel met goede zitcomfort erg belangrijk. En omdat samen aan de eettafel zitten veel gezelliger is, dan achter een bureau in een klein kamertje, zijn wij voor de volgende stoelen gegaan;
 

 
Onze keus is gevallen op cognac leren eetkamerstoelen. Deze stoelen hebben door het echte leer al een beetje een vintage uitstraling wat goed past bij de rest van het meubilair. Echt leer kent verschillende structuren, iedere stoel heeft zijn eigen oneffenheden, opgedaan door steken van insecten of wondjes die zijn opgelopen.

Hierdoor zien ze er geleefd uit en hoef je ook niet bang te zijn voor een krasje of een vlekje meer of minder. Super praktisch bij intensief gebruik, want hoe ouder de stoelen straks zijn hoe mooier ze worden. Het stalen gelakte frame van de stoelen past perfect bij de stijl van de eettafel. Doordat het gelakt is kan het goed tegen een stootje en zal het niet gaan roesten.

Nu geven de mannen vaak de voorkeur aan stoelen met armleuningen, zo ook hier in huis. Ikzelf vind dat niet zo prettig, maar omdat we maar een kleine 2 persoons bank hebben, zal het ook vaak genoeg voorkomen dat deze stoelen gebruikt gaan worden voor visite. Dan is zo’n stoel met armleuningen wel wat prettiger voor je gasten. Al ben ik bang dat met het hoge comfortabele gehalte van deze stoelen wij voortaan de visite moeten smeken naar huis te gaan.
 

 
Eerst hadden wij hier zwarte stoelen staan, maar omdat wij best veel donkere meubelen hebben in de kleur zwart of donker hout, vond ik het geheel wat somber worden. Doordat we de nieuwe stoelen in de kleur cognac hebben genomen is de hele ruimte een stuk warmer gaan aanvoelen. Het oogt levendiger en de eethoek springt er nu ook echt uit.

Eerst dacht ik dat de kleur misschien te druk zou zijn, maar het geheel voelt goed samenhangend aan, omdat er minder contrast is. De kleur van de tafel komt terug in het leer van de stoelen, wat voor een rustig ogend geheel zorgt.
 
Kortom we zijn hartstikke gelukkig met onze nieuwe aanwinsten en erg blij met wat het voor de ruimte doet.
 
Liefs,
Marit
@dutchhomedeco