GIGA GUEST: De slaapkamer metamorfose van @_finntage

28-05-2017

Zoals ik jullie in mijn laatste blog vertelde waren de slaapkamers een beetje een ondergeschoven kindje hier in huis. Finns kamer heb ik jullie de laatste keer laten zien, op dat moment waren we nog druk bezig in onze eigen slaapkamer.
 
En jawel! Hij is af! En ik ben me toch een partijtje blij met het eindresultaat ;-)
 
Ik wilde een warme , stoere slaapkamer uiteraard in Finntage stijl.
 
De verbouwing duurde iets langer dan verwacht , dat we bijna drie weken in de woonkamer gekampeerd hebben nam ik maar voor lief….
De reden waarom het zo lang duurde was omdat we uiteindelijk toch ook besloten hadden de boel te laten stucen en er een andere vloer in te gooien!
Nu is de slaapkamer ook echt helemaal af! Erg blij mee.
 
We hadden echter 1 , in mijn ogen, GROOT probleem… : ONS BED! Gedsie , een boxspring met hoofdbord in de kleur taupe! Werkelijk waar hoe heb ik dat in godsnaam ooit uit kunnen kiezen. ( dit was nog in mijnlandelijke periode….oepsie…) Hij staat er pas 4 jaar, was niet echt goedkoop of zo, dus wegdoen was geen optie. (nou ja wel voor mij maar niet voor de “ baas” hier in huis ;-) . Hij kreeg bijna een rolberoerte toen ik dat voorstelde, dus ik moest creatief gaan denken.


 
Na veel wikken en wegen mocht het hoofdbord naar de stort! Joepie! :  stap 1 .
Ik kocht een lichtgrijze bedrok en voilà…een heel ander bed, super goedkope oplossing!
 
Daarna ging ik nadenken over de kleuren op de muur en de kast en over wat er op de vloer moest komen.
Niet verrassend : het werd natuurlijk GROEN! Ik koos dit keer voor een hele warme diepgroene kleur voor de achterwand waar ons bed tegenaan staat, ons houten plafond werd opnieuw roomwit en de kast en de overige muren kregen een hele lichtgrijze kleur. Voor de vloer koos ik hout totdat we het oude laminaat lostrokken en er een hele strakke betonvloer onderuit kwam. Op wat kleine scheurtjes na helemaal gaaf! Mijn keuze stelde ik bij, ik kocht antraciet betonverf en bracht deze in 2 lagen aan. Wow wat een stoer contrast. Wederom een super goedkope oplossing dus ik had geld over voor de aankleding! ;-)


 
Mijn nieuwe nachtkastjes van Gigameubel had ik al een tijdje in huis. Ik ben niet zo van de standaard nachtkastjes en wilde een set die wel bij elkaar zou passen, maar ook totaal verschillend zouden zijn. Links staat een strak krukje uit de eigen collectie van Gigameubel van staal en hout en aan de andere kant uit dezelfde serie een ladekastje, beiden hebben verschillende hoogtes wat een speels effect geeft. Ik besteld bij Gigameubel ook het zwarte rek voor boven het bed, hij oogt op de muur precies zoals ik het in gedachten had.
Leuk dat ik er telkens een andere tentoonstelling in kan maken. Zoals jullie op de foto’s kunnen zien wisselt het nog wel eens wat er aan de muur hangt of wat er  op de nachtkastjes staat.
Daarom komt er naast het zwarte wandrek niks voor “vast” aan de muur zodat je toch telkens een ander stijltje kan creëren.
 
Wat leuk aan onze slaapkamer is , is dat de badkamer er aan vast grenst. Het is eigenlijk 1 open ruimte, waardoor als ik in bed lig, zo de badkamer in kijk. Uiteraard hebben we deze ook in stijl meegenomen, zodat het 1 mooi geheel is geworden. 1 wandje verfde we in dezelfde kleur groen als de slaapkamer en daar hangt een prachtig wandrekj, met allerlei verschillende badspulletjes.
Boven het bad creëerde ik een urban jungle met hangplanten, wat een heerlijke huiselijke sfeer geeft.


 
We zijn erg blij met het eindresultaat, een heerlijke nieuwe ruimte in huis in dezelfde stijl als de rest van ons huis.
Welterusten! ;-)


 
Tot snel!
 
Liefs Sandra
 
@_finntage