GIGA GUEST: De Stoere Tuin Van Jet

19-04-2016

Lente, het is weer tijd om naar buiten te gaan!

Heerlijk, hier hebben we voor mijn gevoel toch wel veel te lang op moeten wachten hoor: ’s avonds langer licht, de blaadjes komen weer aan de bomen, vogelgekwetter in de vroege ochtend en de temperatuur gaat langzaam omhoog. Wie heeft hier nu niet naar uitgekeken?Voor mij betekent dit dat het buitenleven van start is gegaan; We mogen nu weer lekker van de tuin gaan genieten! Ik zie onze tuin dan ook echt als een verlengstuk van ons interieur. Het kleurgebruik in de tuin hebben we bewust aangesloten op ons kleurengebruik binnen. Zo betrekken we onze buitenruimte meer bij onze binnenruimte, hetgeen optisch vergroot en ook eenheid en rust geeft.Lange zomeravonden onder de veranda met een woontijdschrift en een wijntje erbij. Ook de tuindeuren blijven lang open. Kussens verhuizen van binnen naar de tuinbanken, oude planten worden vervangen door nieuwe en het schilderwerk krijgt een lik verf waar nodig. Zelfs de vetplanten en cactussen die een winter binnen hebben doorgebracht, geef ik een plekje buiten (droog en beschut) onder de veranda. Als we kussens en stoelen van plaats wisselen, waarom dan niet ook onze planten?Heel blij ben ik nog steeds met onze veranda. Deze hebben wij twee jaar geleden zelf gemaakt. Naast dat het fijn is dat je geen eerste (natte) inloop meer hebt, creëer je eigenlijk ook een extra kamer. Met buitenverlichting, meubilair, woonaccessoires en een brandend haardje, zitten wij niet alleen overdag maar ook ’s avonds droog én gezellig!

In onze tuin hebben we voornamelijk gekozen voor vaste planten. Dit komt eigenlijk ook omdat ik geen groene vingers heb helaas, dus puur een stukje gemak, haha! Zomerplanten vind ik heel leuk als fleurige aanvulling op de huidige vaste beplanting maar daarentegen is het ook zeker heel prettig als ’s winters de winterharde groenblijvers je tuin blijven sieren en niet dat het in een keer een hele ongezellige boel wordt omdat de zomerplanten zijn uitgebloeid.De bestrating in de tuin wordt nu ons volgende project. De huidige stenen eruit en vervangen door volledig grind of gedeeltelijk aanpassen? We zijn er nog niet helemaal uit.

In ieder geval mogen we nu, na een veel te lange winterperiode, weer uit ons holletje kruipen en lekker gaan genieten van hopelijk een mooie lente en een hele lange warme zomer! Lang leve het buitenleven!

Veel plezier allemaal!

Lieve groetjes, Jet