GIGA GUEST: De Tolix stoelen van Inge

03-12-2015

Al tijden lang wist ik dat ik tolix stoelen wilde voor in onze nieuwe keuken.


 
Ze geven met hun rauwe, industriele uitstraling namelijk lekker wat pit aan een houten keukentafel. Ik houd van meubels met karakter en dat zijn deze metalen stoelen absoluut. Simpel, tijdloos, ze kunnen tegen een stootje én iedere stoel veschilt precies een piepklein beetje van elkaar. Doordat de zitting van gerycled botenhout is gemaakt, heeft iedere stoel dus een beetje andere houtkleur.

 
Ik vind het fijn dat op deze stoelen gewoon geleefd kan worden, zonder dat je bang hoeft te zijn voor krassen of beschadigingen.

 
Oorspronkelijk werden deze stoelen voornamelijk gebruikt op het terras bij café’s en restaurants, maar in een hedendaagse keuken misstaan ze ook zeker niet.  En ook niet onbelangrijk: dankzij de hoge rugleuning, zijn deze stoelen ook  confortabel genoeg om een hele avond aan te tafelen.

Maar niet alleen in de keuken is de tolix een stoere blikvanger, hij kan ook prima als bureaustoel!
In ons witte kantoortje is zo’n zwarte tolix een mooie tegenhanger.

 
En met een kussen of warm schapenvachtje, kun je de tolix natuurlijk ook lekker bij schuiven als je onverwachts visite hebt.

 
Ze zijn bij Gigameubel natuurlijk in allelei kleuren verkrijgbaar, dus er zit ongetwjifeld een stoel bij die ook in jouw interieur past. Of je mixt gezellig een aantal kleuren met elkaar.

Het lijkt mij bijvoorbeeld leuk als we ooit een roze of mintgroene tolix aan tafel erbij schuiven  voor onze dochter, wanneer zij op een grote stoel kan. Zo heb je meteen een kleurige eyecatcher in de keuken!